Annons

Annons

Kontoret som blev ett hem

Att kontor omvandlas till bostäder blir allt vanligare. Helena Bloom förvandlade ett före detta arkitektkontor till ett levande och praktiskt hem.

Ovan: I mitten av det före detta kontoret ligger det kombinerade vardagsrummet och köket, med fönster mot den gemensamma trädgården. Den praktiska förvaringen under fönstren är Helenas egen formgivning och kan beställas via Leva Husfabrik som hon själv är delägare i. Det kvadratiska matbordet av ask är också Helenas design. Tanken är att man köper ben och måttbeställer skivan. Modern gungstol i form av en Sjuan med medar. Runt Helenas matbord står svart stol Tilt av Peter Andersson, NC Möbler, och en klassisk Y-stol i ask med svart snörning, Carl Hansen & Søn. Över bordet hänger en gammal industrilampa. Mats Theselius har formgett den gröna keramikvasen Ett litet skåp i fönstret. Där står också lampan KD 27 formgiven av Joe Colombo, ej i produktion. Den lilla svarta pallen är köpt på loppis.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook


Mitt emot väggen ovan med alla fönster löper en fönsterlös långvägg. Där passade det bra att placera köket. Hyllorna har fiffiga skjutdörrar. Allt glas står i ett vitrinskåp som Helena har snickrat själv.

I sonen Jonas rum hänger en papperslampa gjord av en vanlig papperskasse. Kuddar från Afroart och röd pall Bimbo från Blå Station

Av Maria Malmström Foto Karin Björkquist

Läs hela reportaget i ELLE Interiörs augustinummer, i butik nu!

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar