Annons

Annons

6 stora inredningstrender att ha koll på i framtiden


6 stora inredningstrender att ha koll på i framtiden

Hur kommer våra hem att se ut i framtiden? Vilka krav kommer vi att ställa och hur kommer vi att vilja använda dem? Det har Movehome Lab, systevarumärket till hustillverkarna Movehome, kartlagt i en färsk trendrapport med hjälp av inredningsprofilerna Frida Ramstedt och Isabelle McAllister.


Hustillverkaren Movehome driver utvecklingslabbet Movehome Lab, tilllsammans med kända arkitekter, forskare och kreatörer. Syftet är att utveckla och utforska framtidens boende. I en ny rapport från Movehome fick fyra experter – bland andra inredningsprofilerna Frida Ramstedt och Isabelle McAllister – i uppdrag att fundera över vad som får oss att trivas hemma. Resultatet blev sex spaningar om hemkänsla – nu och i framtiden:

1. Personligt hem

Annons

Våra hem har gått från att vara praktiska till att ge uttryck för vår personlighet. Vi skapar hemkänsla genom att vara personliga. Ett personligt utformat boende gör att vi trivs bättre.

Läs också: 10 kända bloggare: Här är årets största trender

2. Köket skapar hemkänsla

Köket är en plats för umgänge, samtal, konflikter, arbete… och givetvis matlagning. Det är i köket vi trivs och skapar hemmets hjärta. Den öppna planlösningen är ingen fluga.

3. Hållbarhet

Foto: Ire Möbel.

Finns det hälsovådliga kemikalier i din hemmiljö? Vi kommer i allt större utsträckning att sätta likhetstecken mellan hållbarhet, hälsa och hemkänsla. Det kan leda till en tipping point för företag som säljer nya bostäder.

4. Trygg ekonomi

Hemkänsla och trygghet hänger ihop. I en osäker omvärld blir trygg ekonomi viktigare när vi väljer boende. Det hem vi trivs i kommer i större utsträckning än i dag att vara det hem vi har råd med.

Läs också: Trendspaning: Så kommer vi inreda med växter i höst

5. Aktivitetsbaserade bostäder

Traditionellt sett har varje rum i ett hem haft en tydlig och fast funktion. Nu höjs kraven på flexibla ytor för att passa nya levnadsmönster. Kanske kan flyttbara väggar ge en möjlighet att själv förändra sitt hem? Efter det aktivitetsbaserade kontoret – nu kommer aktivitetsbaserade bostäder!

6. Vi blir mindre privata

Alla har behov av privata ytor i sitt hem. Men nu är de gemensamma umgängesytorna på frammarsch. I de stora rummen kan vi vara nära varandra, samtidigt som vi kan skapa små privata oaser. Öppna planlösningar gör att vi trivs – snarare än möjligheten att stänga om sig.

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Residence

 

DELA (50)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar