Annons

Annons

Omtyckt inredningsbutik – i hjärtat av Paris


Omtyckt inredningsbutik – i hjärtat av Paris

1 500 kvadratmeter inspiration på tre plan. Det är vad Merci, den kreativa butiken 
i hjärtat av Paris, bjuder in till.


Det är en vacker dag i början av januari som jag stannar till på 111 Boulevard Beaumarchais. Jag är på plats för att ta reda på vad det är som är så speciellt med den omtalade och ombloggade butiken Merci. Trots kylan som råder i januari sitter det redan människor på rad på uteserveringen som tillhör butikens kafé.

Annons

Foto Marie-Pierre Morel

inredningsbutiken Merci i Paris

Textilavdelningen är en stor del av Merci som självklart har de senaste trendfärgerna.

Det sägs att det på bästa adress i det historiska distriktet Haut-Marais samlas det bästa från design, inredning och mode i en omtyckt butik vid namn Merci.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Merci grundades 2009 av Bernard och Marie-France Cohen som då tyckte att Paris saknade en kreativ samlingsplats. Paret tog saken i egna händer och öppnade butiken som snabbt blev en snackis.

inredningsbutiken Merci i Paris

Förutom design, mode och inredning har Merci både ett kafé och en restaurang.

För att komma in till själva butiken passerar jag uteserveringen och vidare genom ett smalt kafé som påminner om ett bibliotek med böcker från golv till tak.

Jag går förbi och strax efter sista kaffegästen öppnas tre våningar ren inspiration upp precis framför ögonen. Här råder det inspirationsbonanza de luxe som lockar gemene man, influencers och kreatörer – och mig. Och jag blir inte besviken.

inredningsbutiken Merci i Paris

En rustik lokal med rejäla industrifönster i snygg konstrast till vitmålade bjälklar och kristallkronor.

På tre plan samlas välkurerad inredning, mode och design. Här blandas samtida design med vintage, inredningsdetaljer, böcker och mode för både kvinnor, män och barn. Här finns något för alla, helt enkelt.

Så är du på besök i den franska huvudstaden är Merci väl värd ett besök.

inredningsbutiken Merci i Paris

På det översta planet finns inredningsdetaljer och produkter för det dukade bordet vackert skyltat sida vid sida med kreativa miljöer.

Adress: 111 Boulevard Beaumarchais.

DELA (33)
PINNA (1)

Annons
Annons

Annons

Laddar