Annons

Annons

Gathus med charmiga originaldetaljer – och eget orangeri


Gathus med charmiga originaldetaljer – och eget orangeri

Som ett av Sofielunds äldsta hus har den här bostaden en alldeles särskild charm ut i minsta detalj - men det bästa av allt måste ändå vara det underbara orangeriet.


Gathuset i Sofielund, Malmö, stod klart 1886, men sedan dess har det självklart förnyats. Dock utan att ta bort den magi som genomsyrar bostaden och de ursprungliga uttrycken har smakfullt integrerats med det moderna.

Läs också: Den gamla mjölkbutiken blev compact living-dröm på Södermalm

Foto: Emilia Ahlgren för Fastighetsbyrån/mäklare: Kenan Hasanoglu

Annons

Hus med orangeri, fasad.

Brädgolvet är original, likaså de synliga takbjälkarna i sovrummet. Insidan är öppen och ljus, tack vare alla fönster och det vitmålade grunden.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Kök med marmorskiva och läderhandtag. Hus med orangeri.Kök med blågröna stolar och kopparlampa. Hus med orangeri.Sovrum på loft med snedväggar. Rosa sängkläder. Hus med orangeri.Hus med orangeri. Skrivbord och gröna växter.    Gråmålad trappa. Hus med orangeri.

Som en utbyggnad från det charmiga huset byggdes 2017 ett orangeri. De franska dörrarna öppnar upp till ett inglasat rum som är inrett med avkoppling i åtanke.

Hus med orangeri.Hus med orangeri.

En platsbyggd bänk gör det möjligt att samla större sällskap och det finns även en jacuzzi omgiven av gröna växter, som bidrar till en känsla av att vara utomlands. Infravärmen gör att orangeriet med fördel kan nyttjas året om.

Hus med orangeri.Hus med orangeri, jacuzzi.          Hus med orangeri.Hus med orangeri. Hus med orangeri.

Fler bilder och mer information om bostaden hittar du här.

Läs också: Från kartongfabrik till stilren lägenhet i Göteborg – kika in

DELA (347)
PINNA (45)

Annons
Annons

Annons

Laddar