Annons

Annons

Hur gör man ett barnrum? Här är 9 kreativa idéer!
Inredaren och tv-profilen Isabelle McAllister och fotografen Jenny Brandt från Dos Family har svaret i nya boken Rum för kidsen, som finns ute på Bonnier Fakta. Där blandas konkreta tips med porträtt på utvalda ”inspirados”, hemma hos-reportage och funderingar kring snäva könsroller. Vi fick en titt hemma hos Isabelles barn Della och Beppe – ett barnrum som självklart är fullproppat med roliga, smarta och kreativa idéer! Foto: Jenny Brandt.

Annons

Rum-for-kidsen-3tag

1. Barnrum är ofta små – utnyttja höjden! Dellas säng blev en våningssäng i form av en enhörning. En repstege håller lillebrorsan Beppe på avstånd och en uttjänt skateboard har skruvats upp som en tuff hylla.

2. Ringar eller en trapets i taket är en outsinlig källa till underhållning!

3. Rummets väggar har målats och tapetserats om åtskilliga gånger. Den lila färgen valdes efter Dellas önskemål. Att måla oväntade prylar som en bandspelare i en stark färg är både effektfullt och kul.

Rum-for-kidsen_tag-430x645

4. Gör en tavelvägg av favoritprylarna! Här ryms barnens favoritsaker, som används ofta och gärna visas upp.

5. Bygg en hylla av gamla fruktlådor. Barn kan vara med och pyssla från bara ett par års ålder, är Isabelles erfarenhet, och oftast är själva resan viktigare än målet – vad spelar det för roll om resultatet blir lite vint och flammigt? Här fungerar hyllan som en utställningsmonter för barnens samlade verk.

6. Fina korgar är ovärderliga när det gäller att snabbt städa undan. Krokarna håller ordning på skolväskor och jympapåsar.

Rum-for-kidsen-1_tag

7. Gardinerna som avskiljer Beppes underslaf ger honom ett eget rum i rummet. De var tidigare en rosetthimmel över Dellas säng.

8. Både Della och Beppe har prytt ”sin” vägg med idolbilder. Washitejp går lätt att ta bort och en vajer med klämmor lämnar inga fula märken på tapeten. Gummibanden som är fästa på överslafen är perfekta att spänna fast gosedjur och annat med.

9. Det tycks alltid finnas för lite förvaring i ett barnrum – gamla koffertar under sängen är ett välkommet bidrag.

DELA (20)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar