Annons

Annons

Hit reser vi helst – för bröllop och smekmånad


Hit reser vi helst – för bröllop och smekmånad

Romantiska vyer, sol och värme är det som lockar svenskarna som ska gifta sig utomlands eller åka på smekmånad. Här är de populäraste resmålen bland svenska par i år.


Våren och sommaren är här och med de varma, ljusa årstiderna kommer även den för många efterlängtade bröllopssäsongen. En av de tydliga trenderna bland förlovade svenskar är att allt fler vill vigas utomlands.

Annons

– Svenskarna har ju gift sig i alla tider, men på senare år har vi sett en växande trend av att man inte bara åker på smekmånad utomlands, utan även gifter sig på bortaplan. En del tar med släkt och vänner, andra sticker iväg i hemlighet. Gemensamt för de mest populära resmålen är att det finns sol och värme, samt att de uppfattas som romantiska och en del till och med lyxiga, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Läs också: 5 stora bröllopstrender 2018 – enligt Pinterest

Och överlägset populärast bland svenskarna är såväl varma som romantiska Italien, visar en undersökning från Resia. Amalfikusten har varit ett trendigt resmål under de senaste åren, men när det kommer till bröllop så är det Sicilien och Toscana som vinner flest hjärtan. På Sicilien är det den mysiga staden Taormina som många planerar att gifta sig i.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

När det kommer till smekmånaden är det lyxiga Maldiverna som är favoriten. Ögruppen lockar med sina bildsköna vyer, kritvita stränder, turkosa hav och romantiska solnedgångar. Exotiska Mauritius i Indiska Oceanen är även populär bland nygifta svenskar.

En bubblare som tar sig in på topplistorna över både bröllops- och smekmånadsdestinationer är kryssningar i Karibien, Medelhavet och i Asien. En aspekt som kan locka nygifta är att de får stanna på samma ställe, samtidigt som de får upptäcka flera olika resmål, menar Resia.

Här är svenskarnas mest populära destinationer för bröllop 2018:

1. Taormina, Sicilien
2. Toscana, Italien
3. Karibien
4. Santorini, Grekland
5. Kryssning

…och svenskarnas mest populära destinationer för smekmånad 2018:

1. Maldiverna
2. Mauritius
3. Mexico
4. Karibien
5. Kryssning

Listorna är framtagna av Resia och är baserade på hittills bokade resor med avresa under året samt på förfrågningar som gjorts i deras butiker.

Läs också: 7 vackra öar i Medelhavet – som alla andra inte redan åker till

Foto: Unsplash

Artikeln publicerades först på ELLE.

DELA (0)
PINNA (1)

Annons
Annons

Annons

Laddar