Annons

Annons

Hemma hos: Kreativt hos Roland Hjort

Med en blandning av gammalt och nytt och livlig konst mot neutrala väggar har modedesignern Roland Hjort skapat ett hem att vara kreativ i.

Annons

Under Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm nästa vecka flockas hela Sveriges modefolk i huvudstaden för en hel vecka. Vad kan då passa bättre än att titta in hemma hos Roland Hjort, grundare av och chefdesigner på Whyred, i stadsdelen Sibirien i Stockholm. Takhöjden är fyra meter och hela kortsidan utgörs av ett stort fönster. Fem trappor upp i funkishuset i centrala Stockholm flödar solljuset rakt in.


I förgrunden soffa Samsø från Sven Larsson. Den röda ryamattan är köpt på auktion, bordet är ritat 1953 av Egon Eiermann och stolarna kommer från Nordiska Galleriet.


I hörnet står en studiolampa, liknande finns på Scandinavian Photo. Under står fåtöljen Eva av Bruno Mathsson och Mies van der Rohes pall Barcelona. Bordet är köpt på auktion. ”Jag sitter ofta här i soffan och skissar eller gör collage vid fyra-fem på morgonen”


Köket kommer från Ikea. Taklampa Bumling, Ateljé Lyktan, bord secondhand, stolar Sjuan. ”Jag har blivit lite Lauritzoholic. Jag möblerar ofta om och har bytt stolar säkert fyra gånger.”


Sängöverkast Erik Eriksson och Whyred för NK Limited edition. Nattduksbord Componibili, Kartell. Mattan Lappland är formgiven av Sven X-et Erixson.


Skådespelaren Tom Hanks skrev ett personligt tackbrev efter att ha köpt skor hos Whyred.

Av Anna Ranung Text Anders Bergmark Foto Patric Johansson

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar