Annons

Annons

Hemma hos: Mokkasins stilsäkra blandning
Dolda-delikatesser-.-4

Det har hunnit gå hela två år sedan vi hälsade på hemma hos Sofia – eller Mokkasin som ni kanske känner henne som – i tidningen! Men vi blir fortfarande lika inspirerade av det underbara gamla huset där hon, Kristo och barnen Liv, 8 år, Viggo, 7 år och tvillingarna Nomi och Charlie, 4 år, bor. Ännu mer inspiration hittar du på Sofias blogg!

Annons

Av: Cia Wedin  Fotograf: Johan Sellén

Ovan: ”Det känns lyxigt att ha plats för ett piano. Vi vill gärna att det ska finnas möjlighet till musik här hemma.” Den ena tavlan är en tuschteckning som Sofias pappa målade på 60-talet. Den andra är ett limtryck från ungefär samma tid av Elsa Björkman. Vaser Domino från Rörstrand från Sofias farmor. Den runda vasen från Gustavsberg, är en present från Sofias mormor.

Dolda-delikatesser-.vardagsrum-3

Vardagsrummet med de stora glasdörrarna flödar av ljus. Soffan har fått hemsytt överdrag och färgglada kuddar.  Den broderade kudden är från Sofias mormor. Stolar av Jonas Lindvall, spånlampa och puff är loppisfynd.

Dolda-delikatesser-.vardagsrum

Affischen som står lutad mot väggen är av David Ehrenstråhle, vintagestolen en present till Kristo från Sofia, gitarren har Kristo haft sedan han var femton och spelade i band. Målningen med motiv från New York hittade Sofia på loppis.

Dolda-delikatesser-arbetsrum

Livs arbetsbord med mängder av material för att rita och pyssla. Tapeten är en gammal William Morris i favoritfärgen turkos.

Dolda-delikatesser-matrum

Matsalsbordet är i björk som vitlutats i sju lager, Y-stolarna är inköpta för sin vackra form och vintagepallen fyndades på loppis. Lamporna i tunt porslin kommer från House Doctor/Mokkasin.

Dolda-delikatesser-.kok-2

Mitt i köket finns en köksö/arbetsbänk med massor av förvaring under vilket gör att familjen inte behövde överskåp utan klarar sig fint med öppna hyllor. Saftservis i åtta delar från Von Rosens Antik och Kuriosa, radio från Tivoli, brödburk i plåt från Room. I bakgrunden skymtar köksbordet med den nya taklampan i gult siden som fyndats på loppis och fått en ny vit textilsladd.

Dolda-delikatesser-.kok

Köket är inrett i moduler, för att förstärka känslan av ett vanligt rum: diskbänk utan överskåp, fristående spis, köksö för förvaring och beredning. Kakel i gammal stil utan fogar och vitmålad pärlspont anknyter till husets byggår 1913. Köksklocka från Anthropologie, skärbrädor från Fine Little Day och morteln har Sofia fått av sin mormor.

Dolda-delikatesser-sovrum

Sängen har ett antikt virkat överkast och sänglampa, båda från Augustas. Hyllorna Pilaster från Källemo var de första möblerna Sofia och Kristo köpte tillsammans. ”Hur fullproppade de än har varit under åren så har inte hyllplanen rört sig en millimeter.” ”Klänningen är den vackraste jag vet, men passar mig inte hur jag än försöker. Den kommer från en bekant till min farmor som har varit borta i flera år.”

Dolda-delikatesser-.Barnrum

Viggos spegel och bord är vintage, gitarren är en födelsedagspresent liksom hörlurarna från USA. Tapeten har han valt själv, den är ritad av då 8-årige Otto Dunker/Fine Little Day och säljs genom Photowall.

Dolda-delikatesser--veranda

Vem kunde tro att denna fantastiska lilla glasveranda doldes under lager av masonit och perspektivfönster! ”Vi älskar att sitta där ljusa sommarkvällar, och när det regnar och åska. Och när det är så isigt kallt att man får lägga fårskinn på golvet!”

Mer inspiration och inredningsbilder hittar du i vårt inspirationsgalleri!

Du kanske också gillar:

DELA (41)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar