Annons

Annons

Hemma hos: De bor lika mycket ute som inne
I ett litet svart hus som smugit sig in i naturen bor Katy, Hugo och deras två barn. Trots att huset inte är större än 70 kvadratmeter rymmer det allt man kan behöva. Där lever och inreder de lika mycket inne som ute.

Annons

Av Cia Wedin  Foto Anna Kern

Mitt-i-naturen--hus

Huset har liggande panel med oregelbunden bredd för att skapa en levande yta. Det ligger omgivet av stora tallar och ekar.

Mitt-i-naturen-vardagsrum-2

Vis fönstret mot altanen finns en läshörna med loppis och containerfynd kokböcker nära till hands. Från et här hållet ser man igenom vardagsrummet och köket mot altanen och gräsmattan.

Mitt-i-naturen-kok

”Vi älskar att laga mat, så det var viktigt med ett socialt öppet kök där många kan samlas.”

Bord från Ikea PS av Thomas Sandell, fransk industrilampa från vintagebutiken. Stolar av Björn Dahlström.

Mitt-i-naturen-tradgard

”Vi går gärna och skördar direkt före middagen.”

Köksträdgården är byggd av trästommar och armeringsjärn för att hålla rådjuren ute. I de upphöjda bäddarna odlas ”allt”: bönor, tomater, gurka, squash, mangold, störbönor… Utanför finns bärbuskar och rabarber.

Mitt-i-naturen-Vardagsrum

”Huset skulle anpassas till platsen, inte tvärt om.”

Soffan fyndades på loppis i Skåne och åkte på biltaket upp till Stockholm. Katy satt med armen ut genom fönstret hela vägen, ”för att den inte skulle flyga av – som om jag skulle ha kunnat hålla kvar den”. Ekologiska fårskinn från en släkting, affischen gjorde Katy som en del av sitt examensarbete på Konstfack. Snurrfåtöljer Contorett Roto är ärvda, gungstol och satsbord fyndade i Vintagebutiker, soffbord/lampa i plast av Verner Panton.

Mitt-i-naturen-sovrum-2

”Inredningen är nästan i sin helhet ärvd eller fyndad på loppis”

Lea och Anton delar på sovloftet. Katy har skärmat av med färgglada textilier så att barnen fått var sin hörna. Fågelmönster från Ikea, kuddar från bl a 10-gruppen, hemvirkat mormorstäcke.

Mitt-i-naturen-arbetsrum

Leas rum. Nedersta hyllplanet i Stringhyllan byttes mot en formskuren skivbordsskiva, monterad med de gamla hängena från hyllan. Blompressen är loppisfynd av farfar.

Mitt-i-naturen-arbetsyta

Längst med fönsterväggen på loftet finns fyra arbetsplatser som arrangeras om efter behov. Här har Katy syhörna och Aston ritbord. Skivorna är köksbänkar från Ikea, som också har hurtsar och små stolar. Skrivbordslampa PJ från Örsjö Belysning, i taket glödlampor med porslinssockel och vävs sladd. På väggen kalender av Katy Kimbell och Li Söderberg.

Mitt-i-naturen--badrum-3

”Det är otroligt skönt att stå där på morgonen och borsta tänderna medan man betraktar koltrastarna som badar i små vattensamlingar som vi anlagt i bergskrevorna utanför.”

Ett stort fönster med glashyllor suddar ut skiljelinjen mellan ute och inne.

Mitt-i-naturen-badrum-2

”På vintern springer vi ut och rullar oss i snön!”

Badrummet har kakel av carraramarmor, golv i gjuten terrazzo med värmeslingor. Till vänster skymtar en rymlig bastu som används flitigt. Handdukar från Himla.

Mitt-i-naturen-badrum

Badkaret är nedsänkt och i liv med stora fönstren, för mesta möjliga kontakt med naturen utanför.

Mitt-i-naturen-sovrum

I sovrummet är ena långväggen glasad. ”Tapeten” har Katy handmålat.

Hem från ELLE Interiör nummer 4 2012

DELA (2)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar