Annons

Annons

Hemma hos: En sann stadsoas
En nedgången före detta kapsylfabrik i centrala Barcelona förvandlades till en studio med grönskande gårdsplan av konstnären Victor Pimstein. Idag bor han här tillsammans med fotografen Mireya de Sagarra.

Annons

Av: Alexander Wegner  Text: Anders Bergmark  Foto: Pia Ulin

Stadsoas-uteplats

Gårdsplanen som blev en oas. Konstnären och arkitekten Victor Pimstein tillsammans med sambon, fotografen Mireya de Sagarra.

Vardagsrummet sett utifrån. Bokhyllor Sistema från Cappellini. Soffa Amanta, ritad av Mario Bellini för B&B Italia. Soffbordet framför är ritat av Lucho Marcial.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Stadsoas-vardagsrum

De smala väggfasta hyllorna användes tidigare för att ställa mindre målningar på tork. Idag står framför allt vänners tavlor här, bland annat motiv av Steve Afif. Den stora bilden bakom soffan är ett fotografi taget av Victor: Ideal Landscape 497 från 2002.

Stadsoas-vardagsrum-2

”Jag ville ha den där närvaron av en annan tid, av naturen där jag arbetar”

Stadsoas-kok

”Jag hade nätt och jämnt råd att sätta in ett Ikeakök”

Köksinredningen kommer från Ikea. Det stora bordet stod tidigare i en verkstad. Victor hittade det i en butik för begagnat byggmaterial. Terrazzogolven lades in vid en renovering på 1960-talet. På väggen hänger fotot Ideal Landscape 197 från 2002 av Victor Pimstein.

Ur: ELLE Interiör nr 1 2012.

DELA (3)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar