Annons

Annons

Hemma hos: En kreativ skattgömma i Nyköping
Fantasifulla och egensinniga inredningsidéer med smarta förvaringslösningar – välkommen hem till inredaren och allkonstnären Irre Kraft Ågrens lägenhet i Nyköping. Det är bara att njuta och låta sig inspireras!

Annons

Av Katarina Grundströmer  Text Anders Bergmark  Foto Magnus Selander

13

I divansoffan samsas Irenes egendesignade kuddar med andra från Room. Soffbord med skiva i kolmårdsmarmor och specialbeställt benstativ. Trädroten är hemsläpad från Sörmland. Taklampor i kluster från Louis Poulsen. Tavlor av Irre Kraft Ågren.

Golv- och fönsterlampa med egentillverkade skärmar. Övermålad persisk matta. Till höger skymtar en antik rullstol. I det rundade hörnet till vänster har golvfärgen dragits ända upp i taket för att skapa en känsla av höjd. Matbord specialtillverkat av Starfelts Snickeri i Ystad och replikor av gustavianska stolar från Michael Björnskär i Nyköping.

10

Matsalsbordet i köket rymmer fjorton sittande och är specialtillverkat av Starfelts Snickeri i Ystad. Replikor av gustavianska stolar från Michael Björnskär i Nyköping. Golvlampa med egen frans. Gammal dockvagn som används som barskåp.

9

Vägginstallation Fåglar av Irre Kraft Ågren, blandade materia. Hög stol från Zetas.

5

Kök från Ikea. Istället för överskåp har Irre satt upp omaka lådor: en militärlåda i plåt, fruktlådor och tvättkorg i näver. Vitvaror från Bosch. Pall tillhörande farmors vävstol. Låt dig inspireras att bygga en hylla av lådor!

8

Sovrummet är målat i samma grå nyans på golv, väggar och tak, garderob, dörr, snickerier och fönsternischer. Säng från Lagans med överkast från Indiska. Egentillverkade kuddar och farmors gamla överkast. Ärvda speglar, också i grått, byrå ärvd från Jannes mamma.

1

Figuren Björne tillsammans med nyinköpta samlarobjekt: fotoaskar i skinn och olika trälådor. På väggen Irres krucifix med grekisk ballerina.

6

Platsbyggd garderob med sonens schackpjäser oregelbundet ditsatta som knoppar. I förgrunden kristallkrona köpt i antikaffär i Köpenhamn.

Du kanske också gillar:

DELA (1)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar