Annons

Annons

Hem: Poetiskt i Paris

Industriell stil med poetisk känsla: så beskriver Virginie och Alfonso sitt hem i Paris, ett rymligt och smart renoverat radhus i en gammal knappfabrik.
– Vi ville bevara fabriksstämningen och samtidigt skapa en känsla av vintage med varma inslag av vackert trä, textilier och sköra detaljer i glas och porslin. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!

Annons


Det stora matbordet är, precis som nästan allting annat i huset, handgjort av Alfonso. Stolarna är fynd från olika loppmarknader i Paris och den fantastiska 20-talslampan i taket har de hittat i en liten by i östra Frankrike. Industrilamporna på väggen är även de loppisfynd.


Köket är platsbyggt i betong, med öppna hyllor istället för överskåp. På väggen sitter en samling bilder på familj och vänner. De stora bokstäverna på väggen kommer från en antikaffär i Paris.


Fingertoppskänslan känns tydligt i färgval och inredningsdetaljer.


Vardagsrummet ligger i ett hörn i det stora rum som också innefattar kök och matrum. Soffan kommer från Ikea. Soffbordet, handgjort av Virginies pappa, har underrede i metall och skiva målad i tavelkritsfärg. Snurrstolarna är designade av paret Eames och köpta i en secondhandaffär i Paris. Den stora tavlan är målad av Alfonso.


Virginie i sin arbetshörna. Skrivbordslampa från Jielde. Ovanvåningen har fått brädgolv för en lite varmare känsla. Det gamla räcket hittades på loppmarknaden i Clignancourt. Alfonsos fantastiska målningar syns på nästan alla väggar


Sovrummet, med ett platsbyggt badkar i betong i ena änden, är beläget mitt i huset. För att få in ljus i rummet, som inte har något direkt dagsljus, satte man in stora fabriksfönster i väggarna ut mot vardagsrummet. Bakom den bakre väggen, som för att skapa mer rymd inte går hela vägen upp till taket, gömmer sig den stora garderoben. Tavlan har Alfonso målat och den vackra sänglampan är arvegods från Virginies familj.


I sonen Leons rum har väggarna målats i en varm olivgrön ton. Även barnsängen från Ikea har målats grön. Bokstäverna på väggen är loppmarknadsfynd och takmobilen har Virginie gjort.


Alfonsos arbetsplats. Den skira ståltrådstexten på väggen har Alfonso själv gjort. Skivbordsstol och lampa är loppisfynd.


På väggen i Alfonsos arbetsrum sitter några av hans mindre verk uppsatta på en lina ihop med gamla släktfotografier.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel

Hemmet publicerades i sin helhet i septembernumret av ELLE Interiör från 2010.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar