Annons

Annons

Hem: Livfull blandning

I decembernumret av ELLE Interiör från 2010 finns stylisten Nanna Lagermans hem. Här råder ett skönt och opretentiöst lugn bland möbelklassiker, loppisfynd och samtidskonst. 
– Grunden är ljus. Det som har förändrats med tiden är att jag har fler gamla grejer nu och mer dämpade toner, jag var mer färgglad förut, säger hon.

Annons

Ovan: Väggen mellan vardagsrummet och Axelinas rum är ny och målad i en mörkgrå nyans. Hela väggen täcks av sparringskenor med vita hyllplan. Sideboardet i förgrunden är gjort av några gamla köksskåp från Ikea. Golvlampa Tolomeo Terra av Giancarlo Fassina och Michele De Lucchi, Artemide. Under bordet till höger står vasen PS Jonsberg av Hella Jongerius för Ikea. Alla golv har lutats och vitoljats.


Den helkaklade väggen i köket fanns där redan när de flyttade in. Lådfronterna byttes ut mot nya i mdf-board. Väggklockan är köpt på Room.


Det långa matbordet Bermuda av Thomas Eriksson för Asplund är ett av de senaste inköpen. Runt det står olika stolar: en gammal Thonetstol, några vita stolar formgivna av Thomas Sandell för Asplund och ett par riktigt gamla loppisfyndade stolar. Taklamporna är Ingegerd Råmans glödlampor för Orrefors.


Vitrinskåpet Snow av Jonas Bohlin och Thomas Sandell för Asplund rymmer glas och keramik. Gamla silverbestick förvaras i glas.


Kylskåpsväggen är fylld av minnen och vänner.


I den stora spegeln i hallen syns Nannas farmors gamla stolar som lutats av och fått ny klädsel och ovanför dem två tavlor av Anders Widoff.


Innan de flyttade in i lägenheten lät Nanna och Tommy riva ner två väggar för att få ett stort och ljust allrum med kök i ena änden och bokhylla i den andra. Soffor från De Padova och Living Divani, soffbord Arc från Asplund. Kudden med ett gammalt Josef Frank-tyg med gröna löv kommer från Hallavara Lanthandel/Helena Rääf Inredning. Kudde med fredsmärke från Day Home. Bordslampa Costanza av Paolo Rizzatto, Luceplan. Rumslönnen till höger har Nanna köpt i Möckelsnäs i Småland och sedan tagit med sig hem på tåget. Bakom den skymtar en golvlampfot köpt på Myrorna.


Den gamla kofferten fylld med fina etiketter och klistermärken hade Tommy med sig när han och Nanna flyttade ihop. Soffan i förgrunden kommer från De Padova, den bortre soffan från Living Divani. Soffbord Arc av Claesson Koivisto Rune, Asplund.


Fredrik Wretmans skumplastskulptur Goatrans har en naturlig plats framför ett av fönstren i vardagsrummet, galleri Flach+Thulin. Soffa Family Life, design Piero Lissoni för Living Divani, Asplund. Den röda pallen är köpt hos Hallavara Lanthandel/Helena Rääf Inredning. Golvlampa PJ av Ann Morsing och Beban Nord för Örsjö. Kudde med klassiskt elefanttyg från Svenskt Tenn. Det genomskinliga plasthuvudet har fått peruk och solglasögon.


I sovrummet har Nanna gjort en sänggavel av mdf, skumgummi och linnetyg. Foto av Karin Björkquist. Lampa Archimoon Soft av Philippe Starck, Flos.


Jonas Bohlins balettlampa får fin inramning av det rosa taket i sovrummet. En spegel från Ikea hänger ovanför byrån Snow från Asplund.


Skrivbord och Arne Jacobsen-stol i Axelinas rum. Axelina har själv valt tygerna till sin sänggavel, tyg Åhléns och lapptäcke av Cilla Ramnek. Hylla Pilaster av John Kandell, Källemo.


Collage ur olika tidningar i Axelinas rum.


Calle önskade en lite mörkare ombonad stil i sitt rum och fick en svart sänggavel. Lakan från Society. Tavla av Annika Ström.

Av Nanna Lagerman Foto Marcus Lawett Text Karin Ohlsson-Leijon

DELA (8)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar