Annons

Annons

Hemma hos: Goda idéer i Ann Söderlunds sommarhus

Vi önskar glad midsommar med ett återbesök i programledaren och författaren Ann Söderlunds underbara sommarhus!

I ett gammalt missionshus på Gotland har Ann inrett sin egen version av Villa Villekulla, full av färg och lekfulla lösningar. Klicka på bilderna för se hennes inspirerande idéer för uteplatsen, vardagsrummet, matplatsen och sovloftet.

Ovan: Journalisten, programledaren och författaren Ann Söderlund vid sitt hus på Gotland, som hon ständigt längtar till. Den nybyggda altanen är ett av husets mest använda ”rum” sommartid, med en bred trappa som gjord för en kopp kaffe i solen. Trädäcket gjordes med hål för ett träd som Ann inte hade hjärta att såga ner. Parasoll från Bauhaus.

Annons


Längst in har vardagsrummet delats upp i två våningar, där den övre rymmer sovrum, badrum och en myshörna med sittplatser och hängmatta. Hur man tar sig upp, med trappa eller rep, är valfritt. Nere till höger skymtar entrédörren och en loppisfyndad klädhängare. På väggen hänger en stor tavla av Johanna Weimer Blomberg, ängeln i taket följde med huset. Möblerna är loppisfynd från olika delar av Sverige. Mattan under soffbordet kommer från Berit Sthlm, likaså de runda kuddarna i rosa och gult.

– Huset är väldigt tillåtande, kanske tack vare takhöjden och de lugna basfärgerna. Allt och alla passar liksom in, möbler som människor. Och jag har släpat hem massvis med textilier och lampor för att få det varmt, ombonat och välkomnande, säger Ann.


Udda blir jämnt runt matbordet, där ett hopplock av gamla ommålade stolar och pallar står. Ljusstake Raw av Jens Fager, Muuto, taklampor från Designtorget. Vitrinskåpet till vänster fungerar som ett extra skafferi.

– Jag gillar att inreda lite barnsligt, det är inget att vara rädd för. Barnsligt men ändå sofistikerat, det är min melodi. Och stilmässigt blandar jag hejvilt, typ Pippi Långstrump med brittisk shabby chic och toskansk lummighet fast i Marocko.


Det rymliga loftet har delats in i sex stycken små sovbås för övernattande gäster. ”Här kan man inte ha några hemligheter”, säger Ann och skrattar, men draperierna i olika somriga färger skärmar i alla fall av litegrann.

Av Myrica Bergqvist Foto Carl Dahlstedt
Fler bilder från Ann Söderlunds hus finns i ELLE Interiör juni/juliutgåva, nummer 5/2013, där hemmet publicerats i sin helhet.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar