Annons

Annons

Våra bloggares 15 bästa tips inför julenVåra fem härliga bloggare har gett sina bästa inredningstips inför jul – missa inte!


Satsa på färre paket men slå in dem med kärlek, sänk kraven och gå loss på ljusslingor och inslag från naturen. Våra bloggare vill med sin bästa  inredningstips inför julen inspirera till mer julstämning och mindre stress.

Läs också: Våra bloggares 25 bästa julklappstips – under 500 kronor

Pella Hedeby med bloggen
 stilinspiration.elledecoration.se

1. Ljus, ljus, ljus

Annons

Levande ljus, ljusslingor och adventsstjärnor sätter stämningen under den mörka vintermånaderna. Jag föredrar tidlösa klassiker. Vita pappersstjärnor och diskreta ljusslingor som kan hänga kvar som belysning även ett tag efter jul. By Lassens ljusstake Kubus står framme året om här hemma och eldas såväl morgon som kväll. I det här inlägget har jag listat mina favoriter.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Grönt är skönt

Jag överdoserar gärna hyacinter och mossa på stora fat. Gillar lökarna allra bäst innan de slår ut och knipsar av blommorna för att låta det diskret gröna ta över i all enkelhet. Även vid entrén fylls krukorna med grön kuddmossa för en mjuk välkomnande inramning.

3. Naturlig enkelhet

En naken gren kan bli ett vackert blickfång placerad i en kruka eller en vas, eller hängd över bordet. Likaså en oklädd gran placerad i en fin korg i ett hörn. Stillsamt och opretentiöst njuter jag julen allra mest.

Enkel_jul

Foto: Kristofer Johnsson

Daniella Witte med bloggen daniellawitte.elledecoration.se

1. Dra ner på kraven

För att komma ifrån stressen kring jul är det viktigt att begränsa sina krav för vad julen ska innehålla. Ett vackert dukat bord, en väldoftande gran och glimmande ljus räcker egentligen för mig och min familj.

2. Juligt blickfång och granskott i vatten

Satsa på ett juligt blickfång i de rum som utnyttjas mest. Låt dessa ha en gemensam röd tråd för en balanserad helhet, till exempel färg och material. Komplettera inredningen med granskott i vatten. Det är en enkel och vacker dekoration som ger en härlig julkänsla till hela inredningen.

3. Mängder av ljusslingor 

Ljusslingor är ett säkert kort för julstämningen vilket jag själv använder mycket. Ovanför det dukade bordet, hängande längs gardinens ytterkant, i granen och som en inramning till husets vackraste pardörr. Dessa binder ihop hela husets jultema på ett fint och behagligt sätt.

Läs också: Så gör du sovrummet mysigare med ljusslingor – 7 inspirerande tips

IMG_3396-740x987

Foto: Daniella Witte för Ikea Livet hemma

Helena Nord med bloggen mormorsglamour.elledecoration.se

1. Framförhållning och god planering…

… gör att man slipper stressa och hinner med de saker man tänkt att göra och den goa julkänslan håller i sig mycket längre.

2. Det bästa hittar du utomhus

I naturen finns både mossa, vackra färggranna bär, grenar, kottar och granris. Passa på att plocka sakerna någon dag när det är snöfritt ute. Men det är viktigt att det är på din egen tomt du plockar, alternativt att du har frågat markägaren om lov. Jag tycker det blir så himla fint när man har en naturlig och ganska avskalad jul.

3. Dra ner på klapparna

Köp inte så många klappar, utan några få utvalda som du varsamt slår in med mycket kärlek.

juldekoration_granit

Foto: Granit

 

Malin Persson med bloggen malin.elledecoration.se

1. Ta in naturen i hemmet

Skapa julstämning med gröna blad, kryddväxter, mossa, kvistar och granris. Passa på att ta in naturen, bind en vacker krans att hänga på dörren och piffa till dukningen med det som står kvar i örtagården. Pynta behöver inte vara speciellt svårt. Ta det du hittar i trädgården eller i skogen – kvistar, mossa och gröna blad blir vackert både på bordet, fönstret och upphängda på väggen!

2. Skapa ett julaltare

När det gäller julpynt tycker jag om att blanda saker helt utan regler – gammalt och nytt, högt och lågt! Min arbetsbänk fungerar som ett julaltare. Levande ljus, kvistar och ris ger en magisk och rustik julkänsla till rummet. Här syns fotogenlampor från Karlskrona Lampfabrik/Byggfabriken. Små virkade spetsdukar har sytts ihop till en större duk. Spetsdukar kan fyndas billigt på loppis. Spegeln med korgram är fyndad på Myrorna – lagom till jul kläs den med granris.

3. 24 days of Christmas

Förbered ett litet paket varje dag i december ända fram till julafton. Det bästa med julen är just att få längta, klämma på paket och räkna ner dagarna till den stora dagen. Enklast kalender vinner, en gammal koffert duger bra!

Jultips_3

Foto: Petra Bindel

Kristin Lagerqvist med bloggen krickelin.elledecoration.se

1. Byt granen mot vackra grenar
Plocka in vackra grenar från skogen och klä dem med favoritpyntet istället för att låta en stor gran flytta in i år.

2. Gruppera kransar
Bind olika gröna kransar med hjälp av eukalyptus, tistel och enbärsris, häng sedan dem i grupp på en vägg i hemmet.

3. Julstjärna som snittblomma
Att använda julstjärnor som snittblomma är väldigt fint. Här nedan syns en liten vit julstjärna som jag knipsat av från krukan och stoppat ner i en favoritvas.

star-_kristin_Lagerqvist-3-900x600

Foto: Kristin Lagerqvist

DELA (143)
PINNA (7)

Annons
Annons

Annons

Laddar