Annons

Annons

Hans Blomquist inspirerar med nya boken In Detail
I sin nya bok In Detail utforskar inredningsstylisten Hans Blomquist detaljernas betydelse för helheten. Vi har fått förmånen att presentera ett smakprov ur den vackra och superinspirerande boken!

Annons

Av: Hans Blomquist Foto: Hans Blomquist & Debi Treloar. In Detail ges ut av Ryland, Peters & Small

bokomslag-inredning-hans-blomquist

Stilleben

När man tittar på samma saker varje dag blir ögonen till slut så vana vid dem att de inte syns. För att undvika det brukar jag då och då försöka flytta runt saker lite hemma – det är en njutning för ögat att få se saker på olika sätt och det är viktigt att hålla liv i inredningen. Det ger helt enkelt ny energi åt rummet.

inredning-inspiration-123

Hänga på en tråd … Ett enkelt sätt att arrangera mindre föremål och papper är att fästa ett snöre på väggen att sätta fast dem på. Här har jag använt miniklädnypor, snöre och pappersklämmor.

inredning-inspiration-1234

Fallna löv … Jag älskar årstidsväxlingar och ända sedan jag var liten har jag plockat vackra höstlöv och pressat dem i tjocka böcker. Här har jag gjort ett höstarrangemang på väggen med hjälp av torkade höstlöv och washitejp.

inredning-inspiration-kok-123

Inspiration i köket … Gör köket personligt med affischer och etiketter med kulinariskt tema. De här affischerna kommer från Dry Things som ägs av mina vänner Jenny och Johan.

Färg

Färg är någonting mycket personligt. Det finns inga rätt eller fel när det handlar om färg – det viktiga är att hitta den färgskala du älskar. Som man lätt kan se genom att bläddra i In Detail har jag en dragning åt en färgskala som är dämpad, mjuk och stämningsfull och jag får nästan all min färginspiration från naturen.

inredning-inspiration-hans-blomquist

Mjuk, jordigt brunt … Den djupa bruna nyansen på de här torkade löven kan bli väldigt elegant i rätt miljö. Som väggfärg gör den rummet tryggt och omfamnande. Möbler i den här färgen blir stiliga mot en ljus bakgrund.

inredning-hem-1234

Grönt hemma … Blanda grönt med trä, vitt eller naturfärger för en inbjudande inredning. Här har en enkel trädörr målats i en mustig olivgrön nyans.

inredning-natur

Naturen inspirerar … Mjuka, milda gröna toner är en sann inspiration i naturen och en accentfärg som jag älskar att använda både i mitt hem och när jag gör stylingjobb.

inredning-vitt-hem

Lägg till detaljer … När man arbetar med en svartvit färgskala är de små detaljerna extra viktiga. Man kan enkelt mjuka upp skarpa linjer med naturmaterial och vintagemöbler.

inredning-flytande-övergång

Flytande övergång … Den här svarta väggen är en riktig snackis. Husägarna har låtit vit färg från taket rinna ner över den svarta väggen för en spännande organisk effekt.

 

Struktur

Struktur ger en extra dimension till vilken inredning som helst. Jag använder mycket struktur i mina inredningar: Först gör jag lager av olika material som trä, metall, sten och betong för att skapa en grund. Sedan bygger jag upp bilden med hjälp av textilier av olika kvaliteter och i olika färger.

 

inredning-inspiration-12

Några favoriter … Det här är några av mina absoluta favoritsaker som jag brukar använda när jag stylar för fotograferingar. Genom åren har jag samlat på mig användbara saker på olika loppmarknader.

inredning-inspiration

Reflektioner … Man kan skapa djup och göra att ett rum känns större genom att hänga en stor spegel på en vägg. En spegel ger även struktur eftersom allt reflekteras och mångfaldigas i den.

Hans-Blomquist-inredning

Hans Blomquist

DELA (11)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar