Annons

Annons

Guide: Så inreder du för att få bästa ljudet hemma
sonos-intro

Har du alla prylar du behöver men lyckas ändå inte få till högtalarljudet som du vill ha det? Då kan det bero på inredningen. Här är några enkla inredningstips för bättre ljud:

HELTÄCKANDE GARDINER fungerar som utmärkta ljudabsorbenter – tänk bara på att de går hela vägen från golv till tak, annars kan ljudet studsa och förvrängas på den lilla ytan som blir över.

Annons

BOKHYLLOR hjälper till att bryta upp ljudet, och böcker absorberar och förhindrar eko. Ställ eventuella prydnadssaker på mjukt tyg eller göm små möbeltassar under dem för att förhindra vibrationer.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

TEXTIL VÄGGKONST är värt att testa, varför inte skapa något eget? Undvik även glasskivor på konstverk då detta ger en yta för ljudet att studsa mot.

EN SOFFA är den i särklass effektivaste allt-i-ett-möbeln som både bryter upp och mjukar upp ljudet och även minskar ekoeffekten.

MATTOR förhindrar att ljudet studsar tillbaka från ett hårt golv, material som ull och bomull fungerar extra bra.

STÄLL FRAM HÖGTALARNA Undvik små, begränsade och lådliknande utrymmen – låt istället högtalarna ta plats.

STEREOKOPPLA HÖGTALARNA för ett jämnare ljud i rummet – lägg till en subwoofer, för extra bas, gärna i hörnet på rummet för bästa resultat.

STÄNG FÖNSTREN för att undvika störande ljud utifrån.

Källa: Sonos

Följ oss på Facebook så missar du aldrig de senaste inredningsnyheterna, den bästa inspirationen och de smartaste tipsen!

DELA (45)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar