Annons

Annons

10 gröna trender att hålla koll på 2018


10 gröna trender att hålla koll på 2018

Den gröna trenden håller i sig och växer sig starkare och starkare för varje dag. Här är 2018 års trendspaning på temat!


Av Svante Öquist

1. Mossans år

Foto: Henrik Bonnevier

Att det är mossans år illustreras på bästa sätt med den nya boken, Mossa – i skog, trädgård och kruka, som släpps i mitten av mars. Traditionellt är mossa något av det mest förhatliga i våra trädgårdar – i alla fall i gräsmattan. Men i många andra länder är det till och med vanligt med mossträdgårdar. Dags att tänka om… 220 kr, Natur & Kultur.

2. Svart

Annons

Svarta vaser, svarta krukor, svartbladiga växter, svarta blommor… Dagg, Carina Seth Anderssons vas finns nu i svart, 3 800 kr, Svenskt Tenn.

Läs också: Odla hemma? Här är 8 smarta, billiga tips!

3. Köksodling

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Det råder ren odlingsmani – köken är på väg att förvandlas till rena köksträdgårdar. Plant Box från Ferm Living kostar 625 kr.

4. Formklippt

Gröna klot i en trädgård skapar stadga och spänning – klassikern är buxbom. Liguster – också vintergrön – är den nya uppstickaren. Perfekt att formklippa!

Läs också: Välj rätt växt till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken

5. Iris

Årets blomma är iris – såväl på snitt, som i kruka och på friland. Flora Iris, tallrik, 27 cm i diameter, 520 kr, Royal Copenhagen.

6. Plättar i luften

Plättar i luften är en klassiker som får en renässans. Kruka i form av ett huvud, design Lisa Larson.

7. Trädgårdssnickeri

Ingen ser någon avmattning på odlingstrenden. Trä – snickerihandbok för inredning och trädgård ger odlingen ännu en dimension, 215 kr, Natur & Kultur.

Läs också: 6 härliga gröna nyheter i inredningsvärlden

8. Terrarieodling

Odling i terrarier – så kallad landscaping – tar sig allt mer avancerade uttryck. I år – självklart med inslag av mossa.

9. Växtmöbler

Det räcker inte med bara blombord
längre – nu tar blomhyllorna plats. Botanic Shelf, i betsad ek, med hyllor i svartlackad plåt eller mässing, 7 900 kr, Adea.

10. Oxalis, Monstrera, Kroton

Trenden med stora gröna växter är på inget sätt över – tvärtom! Växterna blir bara större och större – störst är monsteran!

DELA (134)
PINNA (16)

Annons
Annons

Annons

Laddar