Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Veganska jordnötsbollar – på 15 minuter

08 maj, 2016 
AvJoel Linde
Lika enkelt som klassiska chokladbollar, men helt veganska och utan tillsatt socker. Det här är ett nytt favoritrecept!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Gillar du jordnötssmör, choklad, och sötsaker i bollform? Retorisk fråga – så klart du gör! Då har vi det perfekta receptet för dig, som dessutom är superenkelt, glutenfritt och helt veganskt!

Läs också: Så gör du trendiga raw food-bollar med citron och kokos

Tillagningstid 15 minuter, frystid 25 minuter.

Du behöver:

2,5 dl rent jordnötssmör

4 msk lönnsirap

1-3 matskedar kokosmjöl (om det behövs, se beskrivning)

1 krm havssalt (valfritt)

6 msk rice crisp-flingor (glutenfria om du vill)

12 msk chokladflingor

1/2 msk kokosolja

Läs också: Så gör du nyttig vegansk fudge med jordnötssmör

Gör så här:

1. Rör ihop jordnötssmöret och lönnsirapen hastigt i 30-60 sekunder tills det tjocknar.

2. Om det är för rinnigt kan du tillsätta kokosmjöl så att det får ungefär den här tjockleken. Tänk på att vänta någon minut på att mjölet ska suga upp vätskan.

jordnotsboll1

3. Tillsätt saltet och flingorna och rör om igen.

Annons

4. Forma små bollar.

jordnotsboll3

5. Smält ihop chokladen och kokosoljan på låg värme.

6. Doppa bollarna i den smälta chokladen med en gaffel, låt droppa av och placera sen på ett fat och ställ i frysen i 6-8 minuter.

7. Om du vill, skapa de fina chokladdetaljerna genom att droppa över lite choklad och ställa in i frysen i ytterligare 10-15 minuter.

jordnotsboll

Bilder via ohsheglows.com

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons