Annons

Annons

Glöm kaktus och mässing – här är årets hetaste trender enligt expertenÅterbruk i ny tappning, oljemålningar på väggen och starka färger är hett 2017. Här är årets trendrapport signerad Stefan Nilsson.


Den kända trendexperten Stefan Nilsson, som även går under namnet Trendstefan, spanar ständig efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode och mat och nu har det blivit dags att förutspå 2017.

Läs också: Trendspaning: Så inreder vi med växter 2017

Under Stora trenddagen som hölls den 10 januari presenterade han årets hetaste trender med följande teman:

1. Peter Pan

trend1610210102
”2017 är året då vi vägrar att växa upp. Istället flyr vi verkligheten in i det drömska Neverland. Inredningen är lekfullt 70-talsinspirerad med en touch av maximalism och tropiska referenser.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Färgskalan spänner från rosa och senapsgula inslag till rött och ljusblått. Den spanska designern Jaime Hayons lek med färger och former inspirerar”.

2. Old is the new black

trend1610210065
”Inredningen är mörk och murrig med brunt trä och svarta detaljer. Det som är äldre värderas högt och kan vara äldre varumärken som uppdaterar sig och äldre fotomodeller.

I köket syns äldre redskap för den rätta ”crafted”-känslan. Vi säger hej då till mässing och koppar och tar sikte på vit metall och rostfria bänkskivor. Årets inredningsmåste är en oljemålning!”

3. Kelim Kinship

trend1610210047
”I inredningen syns orientaliska och afrikanska influenser med exempelvis kelimmattor och hantverk, tunga möbler, exotiska krukväxter och korgdetaljer.

Nyckelmaterial är keramik och vävd textil med struktur. En afrikansk arkitekt att lägga på minnet är David Adjaye från Tanzania”.

4. Waste

trend1610210118
”Glöm coola varumärken, det är hållbarhetstänket och nya tankar kring återvinning som är den viktigaste trenden 2017.

Det kan vara kaffekoppar av kaffesump, kontorsmöbler av återvunna husdelar eller förpackningslösa matbutiker”.

5. Superhero supernature

trend1610210147

”Här gäller stora blommor, sportkläder och starka färger. Inslag av signalfärger som kleinblått, rött och gult, men även en parallell palett med fluorescerande färger i neonlila, neongult och neongrönt”.

Foto: Stora trenddagen
Styling: Karolin Wikström och Linda Gestman

Läs också: 6 stora trender 2017 – enligt Pinterest

Du kanske också gillar:

DELA (275)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar