Annons

Annons

Charmig gård till salu – med eget stall och lanthandelStora Klockaregården är ett av Jönköpings läns mest bevarade kulturbyggnader – och nu ligger den ute till salu. Utöver den charmiga gården ingår också ett eget stall och en lanthandel.


Även om Stora Klockaregården i Öreryd, 30 minuter från Jönköping, genomgått renoveringar genom åren har man valt att bevara mycket av den miljö som sedan byggåret 1843 gör gården unik.

Annons

Foto: Erik Holm och Nicola Stanojevic för Svensk Fastighetsförmedling /mäklare: Henrik Holm

Träfasaden – och särskilt farstukvisten – vittnar om tidstypisk snickarglädje och de vackra entrédörrarna från 1700-talet finns kvar i sin prakt.

Stora Klockaregård till salu. Fasad Stora Klockaregård. Stora Klockaregård till salu. Närbild fasad och farstukivsten, Stora Klockaregård.

Insidan är charmig och öppen och de rymliga rumsytorna har målade trägolv och ljusa väggar.

Lantköket består av platsbyggda snickerier, marmorbänkskiva och diskho i porslin. Trots att köket är uppdaterat med moderniteter är vedspisen från förr fortfarande fullt fungerande.

Till den ljusa och fräscha basen kombineras toner av grått och rosa. Detaljer i antikguld, färggranna mattor i persisk stil, åldrat trä och iögonfallande tavlor adderar till den charmiga känslan.

Utgångspriset är 2 miljoner kronor, men då ingår också vinkällare, en lanthandel med lageryta, bakre rum och lager, samt ett stall med plats för två hästar och en ponny. I anslutning till stallet och lanthandeln finns en hage och runt knuten ligger ridklubbens banor och ridhus.

Mer information och bilder hittar du här.

Läs också: Häftigast på Hemnet: Arkitektritat tingshus – precis vid vattnet

DELA (108)
PINNA (8)

Annons
Annons

Annons

Laddar