Annons

Annons

Gammalt möter nytt i klassisk Parisvåning


Gammalt möter nytt i klassisk Parisvåning

Héloïse Brion och Christophe Roué är två kreativa kosmopoliter. I deras våning i Paris syns intressena matlagning, resor och musik tydligt. Köket är högkvarter för Héloïses företag Miss Maggie’s Kitchen.


Mellan två innergårdar i centrala Paris förenas två helt olika världar: på morgonen hör man fåglarna kvittra utanför fönstren, samtidigt som storstadens brus finns strax utanför porten. Här bor Héloïse Brion och Christophe Roué tillsammans med barnen Gabin och Balthazar i en våning som skvallrar om att ägarna är ett par kreativa kosmopoliter; Héloïse är född i norra Frankrike, men bodde hela sin uppväxt i USA och har kvar sin familj där, Christophe är från Bretagne, men drömmer om att en dag flytta med familjen till USA, och tillsammans har de gjort resor över hela världen.

Annons

Av Francesca Davoli
Foto Fabrizio Cicconi/Living Inside

vardagsrum med öppen spis sovrum i naturnära färgskala med vackra textiler

De bodde i området redan innan de fick barn och när den lugna och ljusa våningen dök upp tvekade de inte att slå till. Att lägenheten dessutom var nyrenoverad så att det i stort sätt bara var att flytta in och beställa bokhyllor gjorde beslutet lätt att fatta.

Hela hemmet är fyllt av föremål och möbler som alla har en historia, några är köpta på resor, andra fyndade på loppmarknader, ärvda eller valda med omsorg hos speciella handlare. Den stora, färgglada byrån i matsalen hittade de till exempel på Île de Ré – den har tillhört en målare och lådorna var fulla med färgpigment när de köpte den.

familj sittandes vid matplatsen

Ett porträtt av en indisk kvinna är ett särskilt kärt minne för Héloïse. Hon såg det i en butik i Kerala och när hon kom tillbaka några månader senare hängde det fortfarande kvar. Hon var så fascinerad av porträttet att Christophe bestämde sig för att ge det till henne i födelsedagspresent.

vardagsrum med vy mot matplatsen

Héloïse har en stor passion för matlagning och bakning och sedan ett halvår tillbaka driver hon sitt företag Miss Maggie’s Kitchen hemifrån köket. Hon har alltid varit intresserad av att baka och laga mat och när hon insåg hur ofta vänner bad henne om hennes recept fick hon idén att sammanställa ett ”nyhetsbrev” med recept som hon skickade ut till dem. Nu har hon utvecklat konceptet till en hemsida, nyhetsbrevet och en låda med säsongens råvaroro som skickas ut fyra gånger per år.

Christophe är fotograf och filmregissör och har ett passionerat intresse för musik och vid sidan av barnens leksaker hittar man olika musikinstrument runtom i våningen. Båda barnen älskar när pappa spelar och vill gärna vara med och spela och dansa.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

5
Visa bildspel

/
vardagsrum med öppen spis
sovrum i naturnära färgskala med vackra textiler
familj sittandes vid matplatsen
vardagsrum med vy mot matplatsen
...
Visa mer

DELA (0)
PINNA (47)

Annons
Annons

Annons

Laddar