Annons

Annons

Gamla skolan blev en inredningsdrömDen charm och historik en gammal skola besitter lockar många. Med en rejäl renovering och bevarade originaldetaljer förstår vi varför den här bostaden är en dröm.


I södra Åby utanför Trelleborg ligger det här sällsynta boendet; en gammal skola som gjorts om till ett familjehus. Och nu är bostaden till salu!

Fotograf: Markus Linderoth för Fastighetsbyrån
Styling: Homelab

Annons

skola 13

På ovanplan låg tidigare en gymnastiksal om cirka 100 kvadratmeter vars detaljer fortfarande finns bevarade. Idag är det ett allrum med ljusinsläpp från tre väderstreck och med 4,5 meter i takhöjd.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

skola 11

I ett av de fem sovrum som finns i bostaden har man valt att kombinera vit puts med gråa väggar, tidstypiskt och trendigt. Den speciella fönsterinramningen skänker rummet ett tacksamt ljus från sidan.
skola 3

skola 2

Vidare från sovrummet går vi in i det helkaklade badrummet med vacker Carraramarmor som golvplattor. Här finns även stort utrymme för den familj som inte räds att vara fler på samma yta under morgontimmen. Vackert omgjorda detaljer, stilrent schackgolv i duschutrymme och klassiska blandare är helt rätt.

skola 1

skola 4

skola 9


Köket har en öppen planlösning där stora sällskap ryms utan problem. Här är det enkelt att sätta sin egen prägel på inredningen.

skola 7

skola 8

Det välbevarade skolköket med vackert röd- och vitrutigt klinkergolv ligger på källarplan med separat skafferi. Här står även en av två gjutjärnskaminer.

skola 10

Vill du se fler bilder från hemmet? Kika in här hos mäklaren!

Du kanske också gillar:

DELA (119)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar