Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Fyll påskägget med hemgjorda favoritbitar!

02 apr, 2015 
AvCassandra Lundgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Med påsken runt hörnet vill vi sista minuten-tipsa om hur du enkelt snor ihop dina egna favoritbitar till påskägget!

Här kommer sex lätta, snabba och supergoda recept på hemgjorda godbitar.

Rocky Road Fudge

Ingredienser: 1 burk kondenserad sötad mjölk, 400 g mörk choklad, 25 g smör

Fyllningar: 

Popcorn: 2 – 4 dl poppade popcorn. 1 krm havssalt

Nötter & Marsmallows: 2 – 3 dl minimarsmallows, 1,5 dl nötter, 1 krm havssalt

Gör såhär: 

1. Värm upp den kondenserade mjölken på medel värme (ska inte koka) och blanda sedan ner 300 g choklad så att de smälter samman.

2. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker.

3. Blanda ner fyllningen och blanda så att allt blandas.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsäkerform och häll över smeten.

5. Toppa dina Rocky Road med det du vill, nötter eller liknande.

6. Låt stå i kylen över natten och skär upp i lagom storlek dagen efter.

Naturgodis

jordnötstopp: 200 g mörk choklad, 1 dl salta jordnötter, 1 dl valnötter.

Annons

Hasselnötstopp: 200 g mjölkchoklad, 1 dl hasselnötter, 1/2 dl musli.

Kokostopp: 200 g vit choklad, 2 dl kokos blir supergott med 1 tsk rivet lime eller citronskal i kokostopparna.

Gör så här:

1. Mortla/krossa nötterna samt smälta ihop med chokladen över ett vattenbad eller direkt i en kastrull.

2. Klicka sedan ut små ”bollar” i en liten form (tex knäckformar) för att sedan låta svalna.

image
image

Marsipanhjärtan

Ingredienser: 300 g marsipan, 250 g nougat, karamellfärg, smakessence

Gör så här:

1. Forma små hjärtan genom att dela upp varje hjärta i två små bollar som du sedan trycker ihop till ett hjärta.

2. Värm upp nougaten över ett vattenbad och doppa varje hjärta och låt svalna.

image

Nutella n´peanut bites

Ingredienser: 100 g mörk choklad, nutella, jordnötssmör (efter smak) och 50 g mjölkchoklad.

Annons

Gör så här: 

1. Smält 50 gram mörk choklad och fördela i botten av en liten form. Låt stelna.

2. Bred på lite nutella på detta. Smält 50 g ljus choklad och häll över nutellalagret. Låt stelna.

3. Bred på ett lager jordnötssmör.

4. Smält till sist ca 50 gram mörk choklad. Häll över allt och låt sedan stelna. Skär sedan i bitar.

4. Godisarna förvaras i kylen.

CZ7A0686[1]

Wienernougat

Ingredienser: 200  nougat, 150 g mjölkchoklad, 100 g rostade mandelspån.

Gör så här: 

1. Koka ihop 200 g nougat med 150 g mjölkchoklad, blanda ner 100 g rostade mandelspån och häll smeten i en bakplåtsklädd form.

2. Låt stelna och skär sedan i önskad storlek.

Bountybitar[1]

 Bountybitar

Ingredienser: 50 g smör, smält, 3 dl kokos, 2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, ½ dl vispgrädde Garnering 100–150 g mörk choklad, smält kokos

Gör så här: 

1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde. Ställ smeten i kylen i en stund.

2. Rulla smeten till fingertjocka längder och lägg dem på en skärbräda. Skär dem i 2–3 cm bitar. Ställ kokosbitarna i frysen i ca 30 min.

3. Pensla eller doppa kokosbitarna i smält, mörk choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper, strö över kokosflingor. Låt dem stelna i kylen.

Glad påsk önskar vi på redaktionen er alla!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons