Fyll påskägget med hemgjorda favoritbitar!
Med påsken runt hörnet vill vi sista minuten-tipsa om hur du enkelt snor ihop dina egna favoritbitar till påskägget!
Här kommer sex lätta, snabba och supergoda recept på hemgjorda godbitar.
Rocky Road Fudge
Ingredienser: 1 burk kondenserad sötad mjölk, 400 g mörk choklad, 25 g smör
Fyllningar:
Popcorn: 2 – 4 dl poppade popcorn. 1 krm havssalt
Nötter & Marsmallows: 2 – 3 dl minimarsmallows, 1,5 dl nötter, 1 krm havssalt
Gör såhär:
1. Värm upp den kondenserade mjölken på medel värme (ska inte koka) och blanda sedan ner 300 g choklad så att de smälter samman.
2. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker.
3. Blanda ner fyllningen och blanda så att allt blandas.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsäkerform och häll över smeten.
5. Toppa dina Rocky Road med det du vill, nötter eller liknande.
6. Låt stå i kylen över natten och skär upp i lagom storlek dagen efter.
Naturgodis
jordnötstopp: 200 g mörk choklad, 1 dl salta jordnötter, 1 dl valnötter.
Hasselnötstopp: 200 g mjölkchoklad, 1 dl hasselnötter, 1/2 dl musli.
Kokostopp: 200 g vit choklad, 2 dl kokos blir supergott med 1 tsk rivet lime eller citronskal i kokostopparna.
Gör så här:
1. Mortla/krossa nötterna samt smälta ihop med chokladen över ett vattenbad eller direkt i en kastrull.
2. Klicka sedan ut små ”bollar” i en liten form (tex knäckformar) för att sedan låta svalna.
Marsipanhjärtan
Ingredienser: 300 g marsipan, 250 g nougat, karamellfärg, smakessence
Gör så här:
1. Forma små hjärtan genom att dela upp varje hjärta i två små bollar som du sedan trycker ihop till ett hjärta.
2. Värm upp nougaten över ett vattenbad och doppa varje hjärta och låt svalna.
Nutella n´peanut bites
Ingredienser: 100 g mörk choklad, nutella, jordnötssmör (efter smak) och 50 g mjölkchoklad.
Gör så här:
1. Smält 50 gram mörk choklad och fördela i botten av en liten form. Låt stelna.
2. Bred på lite nutella på detta. Smält 50 g ljus choklad och häll över nutellalagret. Låt stelna.
3. Bred på ett lager jordnötssmör.
4. Smält till sist ca 50 gram mörk choklad. Häll över allt och låt sedan stelna. Skär sedan i bitar.
4. Godisarna förvaras i kylen.
Wienernougat
Ingredienser: 200 nougat, 150 g mjölkchoklad, 100 g rostade mandelspån.
Gör så här:
1. Koka ihop 200 g nougat med 150 g mjölkchoklad, blanda ner 100 g rostade mandelspån och häll smeten i en bakplåtsklädd form.
2. Låt stelna och skär sedan i önskad storlek.
Bountybitar
Ingredienser: 50 g smör, smält, 3 dl kokos, 2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, ½ dl vispgrädde Garnering 100–150 g mörk choklad, smält kokos
Gör så här:
1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde. Ställ smeten i kylen i en stund.
2. Rulla smeten till fingertjocka längder och lägg dem på en skärbräda. Skär dem i 2–3 cm bitar. Ställ kokosbitarna i frysen i ca 30 min.
3. Pensla eller doppa kokosbitarna i smält, mörk choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper, strö över kokosflingor. Låt dem stelna i kylen.
Glad påsk önskar vi på redaktionen er alla!