Annons

Annons

Franskt gästspel på Snickarbacken 7Under september gästspelar det franska designvarumärket Petite Friture på café Snickarbacken 7 i Stockholm. Ta del av en unik designupplevelse med konstutställning, produktnyheter och en specialkomponerad fransk dessert.


Petite Friture har sedan starten 2009 haft som ambition att lyfta fram unga formgivare och tillsammans med dem skapa designobjekt som exempelvis belysning och möbler.

PetiteFriture_byMashaBakker-0395

Servisen Succession är framtagen i samarbete med designduon Färg & Blanche.

I juli i år gjorde Petite Friture sin första så kallade takeover i Berlin på café BuchholzBerlin där designvarumärket presenterade sina alster.

I samband med lanseringen av nya servisen Succession väljer Petite Friture att ta takeover-konceptet vidare till Sverige. Servisen är nämligen framtagen i samarbete med svenska designduon Färg & Blanche.

Annons
petite_friture_snickarbacken_7

Amélie Du Passage, grundare av Petite Friture, utanför Snickarbacken 7.

Det är på Snickarbacken 7, beläget på Norrmalm i Stockholm, som Petite Fritures gästspel kommer att äga rum. Huset arkitektritades under slutet av 1800-talet och fungerade då som stall. Sedan några år tillbaka driver Annika Santunione och Jonas Findell café i lokalen.

–  Vi ser jättemycket fram emot samarbetet med Snickarbacken 7 och möjligheten att få visa vår design i den vackra byggnaden från 1800-talet. Vi kommer även att ha en utställning som presenterar varumärkets historia och inspiration, säger Amélie Du Passage.

Petite Fritures takeover är öppet för allmänheten 1 september till 2 oktober. 

 

 

Du kanske också gillar:

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar