Annons

Annons

Förnya hemmet utan renovering – 7 tips


Förnya hemmet utan renovering – 7 tips

Ibland krävs det inga drastiska åtgärder för att få hemmet att kännas som nytt. Vi har samlat de bästa tipsen som inte kräver renovering.


Att förnya bostaden behöver inte betyda renovering.

Läs också: 6 tips: Fixa badrummet utan att renovera

Med några enkla medel kan du fräscha upp hemmet och få det att kännas som nytt – allt för en billig peng.

1. Förnya köksluckorna

Är ditt kök funktionellt, men en aning omodernt till utseendet? I dessa fall är renovering totalt onödigt. Lägg istället energin på att uppdatera köksluckorna med hjälp av målarfärg och nya knoppar. Det kommer göra stor skillnad.

Läs också: 4 saker du bör tänka på när du målar om köksluckorna

koksluckor-knoppar

Foto: Christian Olsson/ClearcutFactory för Husman Hagberg Styling: Siri Netzell Gärde/Mainstreet Stockholm

2. Måla om möblerna

Ge din budgetmöbel, loppisfynd eller den gamla, slitna byrån nytt liv med lite målarfärg. Att måla om möbler är ett enkelt och billigt knep att förnya atmosfären där hemma. Vill du gå steget längre är ett stiligt tips att måla in möbeln i väggfärgen. Eller varför inte sätta färg på fönsterkarmarna eller en trist standarddörr?

Läs också: Inred med svarta fönsterkarmar – 13 tips

mala-

Foto: Fredric Boukari för Wrede Fastighetsmäkleri / Styling och foto: Mari Strenghielm/Alcro Trend

3. Uppdatera textilerna

Nyrenoverade ytskikt i all ära, men även simpla inredningsdetaljer kan göra stor skillnad. Med hjälp av några nya kuddfodral, ett spännande duschdraperi, gardinlängder eller fräscha sängkläder kan du uppdatera ett helt rum. Och det behöver inte bli särskilt dyrt – budgetkedjorna har många snygga alternativ.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Foto: H&M Home

4. Betsa eller byt ut bänkskivan

Har du en bänkskiva i trä kan du enkelt betsa om den till en annan kulör. Är din bänkskiva alldeles för sliten är ett alternativ att byta ut den helt, det finns varianter för alla plånböcker. En skiva i massivt trä eller sten håller längre än en i laminat, men kostar också mer.

Läs också: Tv-snickaren tipsar: 5 smarta budgetknep för köket som inte kräver renovering

marble-top

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Scandinavian Homes för Skandiamäklarna

5. Modernisera kaklet

Att kakla om ett kök eller badrum kan bli en dyr och tidskrävande historia, särskilt om det bara är det estetiska du vill åt. Men visste du att det går alldeles utmärkt att måla om ditt befintliga kakel? Idag finns det riktigt bra färgsorter på marknaden.

Läs också: Så målar du om kakel – instruktioner steg-för-steg

6. Tapetsera med non woven

Det må låta krångligt, men faktum är att det idag är superenkelt att lägga en ny tapet – i alla fall om man använder sig av den så kallade non woven-tapeten.

Non woven skiljer sig från vanliga papperstapeter på så vis att den är smidig att sätta upp och du slipper tapetbord, förlimning, svälltid och svårmaskerade skarvar. Och eftersom non woven-varianten har hög opacitet behöver du oftast inte ens ta bort den gamla tapeten eller grundmåla. Perfekt om du är ute efter en snabb förändring.

Läs också: Så enkelt tapetserar du med non woven-tapet – 7 steg

7. Byt ut knoppar och handtag

Oavsett om det gäller garderober, dörrar, luckor eller byrålådor kan nya knoppar och handtag vara allt som behövs för att få ett helt rum att kännas som nytt.

knopp

Foto: Christian Olsson/ClearcutFactory för Husman Hagberg Styling: Siri Netzell Gärde/Mainstreet Stockholm

Läs också: Så förnyar du ditt kök – 7 enkla tips

DELA (0)
PINNA (4)

Annons
Annons

Annons

Laddar