Annons

Annons

Förhandstitt: Alcros nya färgskala
Puderrosa, mintgrönt och mattsvart. Hallonrosa, rostrött och ärtgrönt. Den nya kulörkollektionen ad.pashmina från Alcro är en riktig godispåse.

Inspirerad av rådande trender – läs pasteller med inslag av knalligare accenter – inom både mode och inredning har färgsättaren Yvonne Karlsson skapat 12 både tåliga och helmatta färger som hon presenterade på tisdagsmorgonen.

Annons

Här är några av nyanserna!

Alcro-1

Misty Mint, Old Rose och Apricot Nude gör sig bra tillsammans. Lägg märke till hur lysrörsbelysningen får den mintgröna nyansen att se helt olika ut på de två väggarna.

– Man måste titta på färgen i det ljus där den ska användas, det är jätteviktigt. I dag har vi en ny sorts ljus, ledbelysning, som är lite kallare. Det kommer att påverka vår uppfattning om färg, säger Yvonne Karlsson.

Alcro-2

Två lite starkare färger: Pink Nouveau och Peacock Blue.

Alcro-3

De knalligare färgerna gör sig bra tillsammans med lite mörkare trä. 

Alcro-6

Lucky Green och Black Deco – egentligen en väldigt mörkt blå färg som ser djupsvart ut. Den matta pashmina-färgen har en ny yta som gör att den både är tåligare och behåller färgstyrkan utan att störas av ljusreflektioner. Lunar Gray, som syns på en av proverna, är perfekt för att balansera och lyfta fram andra färger.

Yvonne Karlsson tror att vi nu är redo att våga experimentera lite mer med färg på väggarna i våra hem.
— Grått och pasteller är nog nästa steg efter allt det vita, säger hon.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar