Annons

Annons

Fine Little Day – Designbloggen som blev ett framgångsrikt företag
elle4

2007 startade Elisabeth Dunker en blogg med namnet Fine Little Day, i bloggen bjöd hon in läsarna till hennes liv i Göteborg och vardag tillsammans med familjen. Allt i en salig blandning av konstnärliga bilder med stark personlig prägel från torpet på landet. Bloggen växte och har i dag utvecklas till ett framgångsrikt designmärke att räkna med.

Annons

I dag driver grundaren Elisabeth Dunker Fine Little Day tillsammans med Ulrika Engberg. Företaget har sedan starten slagits samman med Ulrikas designföretag Little Red Stuga som i dag är en del av Fine Little Day.

finelittleday-430x369
Ulrika Engberg, grundare av Little Red Stuga. I dag delägare i Fine Little Day.

Hur kom Fine Little Day till, Ulrika?

– Elisabeths blogg växte sig stor rätt snabbt och fick läsare världen över. Bloggen blev 2010 utnämnd till en av världens bästa design-bloggar i New York Times vilket var väldigt stort. Efter det så tog allt fart på riktigt.

Hur ser era respektive roller ut i företaget?

– Jag jobbar med produkter, färger och nya kollektioner medan Elisabeth är den som fattar pennan och skapar.

Ritar Elisabeth alla mönster själv? 

– Otto, Elisabeths son har gjort inspel med hans tecknade båtar samt nu senast hans ritade bergsmönster. Han är verkligen duktig och det är så roligt att båda blivit så populära.

elle2

Vad tror du ligger bakom företagets framgång?

– Jag tror att det finns en nerv som är svår att ta på i allt Elisabeth gör. Hon har ett speciellt öga som kan fånga saker och känslor. Alla våra produkter är helt ekologiska och kvalité är oerhört viktigt för oss vilket jag tror lyser igenom. 

elle3

Varför sticker Fine Little Day ut på marknaden? 

– Fine Little Day är unikt och håller sig på så sätt levande. Det är ingen fluga utan tidlös design. Vi inspireras av barnvärlden och vill förmedla det lekfulla i våra mönster och allt vi gör.

elle5

Berätta om era olika mönster.

– Vi startade med granmönstret som inspirerats av våra svenska skogar vilket blev väldigt populärt direkt. Sedan började vi jobba allt mer med olika typer av kollektioner – i sommar kom vi bland annat ut med ett lekfullt mönster på fåglar som nu håller på att utvecklas vidare. Vi vill inte ha säsongsbetonade mönster utan mer tidslösa som alltid funkar.

elle1

Vad är ert senaste mönstret? 

– Vi har precis släppt en ny serie som heter fishwaves som är inspirerad av sommaren och gjord med potatistryck.

Hur ser ni på framtiden?

– Vi ser väldigt lovande på framtiden. Det är så fruktansvärt kul att det är så stor efterfrågan. Folk blir nästan arga om det inte finns varor på lager. Vi vill trots all efterfrågan ändå växa långsamt och inte gå ifrån kvalité och hantverket. Handen måste alltid finnas med i det vi gör. Vi känner oss inte stressade, vi är här för att stanna.

Fine Little Day går idag, förutom i Sverige att hitta i hela Skandinavien, Tyskland, Japan, Australien och USA. Deras lekfulla webbshop hittar ni här. 

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar