Annons

Annons

Fantastiskt sommarhem – med naturen i fokusI det lilla 1970-talshuset 
på Gotland har Malin Singh 
och Martin Jansarve
hittat en plats att förverkliga drömmen om ett 
gemensamt sommarhus.


Malin Singh Jansarve hade egentligen inga som helst planer på att skaffa ett sommarhus på Gotland. Som singel lekte hon med tanken att köpa något på Österlen – en plats hon ofta återvände till på somrarna. Men kärleken kom och vände upp och ner på livet och planerna. Hon träffade Martin Jansarve och snart kändes det som en självklar lösning att börja pendla till Gotland.

Annons

Av: Eva Lindh
Foto: Anna Kern

Att flytta ihop permanent var dock aldrig aktuellt, både Malin och 
Martin har barn från tidigare förhållanden och båda driver företag: Malin 
har klädagenturen Agentur Costume och lifestylebutiken Magnolia Across the Street i Stockholm och Martin driver byggföretaget Visbygg. Så till vardags bor Malin med sina barn i Bromma och Martin med sina barn i Visby.

Sedan fyra år tillbaka har de det 85 kvadratmeter stora 1970-talshuset vid på norra Gotland som sin gemensamma bas.

– Huset är vårt gemensamma kärleksprojekt mellan våra ordinarie liv på skilda håll, säger Malin.

Men vägen till det vi ser i dag har varit fylld av arbete. Huset och det tillhörande gästhuset ligger på en sankmark och odören på platsen avskräckte de flesta spekulanterna på visningen. Det första Malin och Martin gjorde var att muddra ur och nu har de en härlig sjötomt som snart också kommer att ha en bastu.

– Jag är en visionär och Martin en ”doer” – en perfekt kombo, säger Malin.

Själva husen har också genomgått en total makeover: väggar har flyttats, fönster lagts till och det har målats både invändigt och utvändigt. Och ibland har man fått ta en omväg för att nå målet:

– Efter att vi målat hela huset ljusgrått invändigt saknade vi det råa träet. En natt efter en sen middag fick vi för oss att vi skulle se vad som fanns bakom tapeten. Och där hittade vi tillbaka till det råa; väggen var klädd med brädor som den förra ägaren hade hittat på Furillen. Barnen tyckte att vi var väldigt knäppa då vi stod och rev tapeter klockan två på natten.

Utan tidigare erfarenheter av att bo i 70-talshus hade de först lite svårt att veta vilken stil de skulle välja för inredningen, men efter ett tag valde de en jaktstuga som inspiration. I deras tappning innebär det bland annat klädhängare gjorda av rådjurshorn och en taklampa tillverkad av en enrot som de hittat på stranden.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

13
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (61)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar