Annons

Annons

Fantastiska färgval och ljuvliga mönster i MilanoLekfulla färger och dekorativa mönsterbilder.
 I hjärtat av Milano har arkitekterna Andrea Marcante och Adelaide Testa inrett en lägenhet i en mönster-, och färgvärld utöver det vanliga.


Det är något med mönster och färg som gör att ett hem känns på riktigt. Rejält, ombonat – precis som hemma. När det italienska arkitektkontoret Marcante Testa fick i uppdrag att inreda en hel lägenhet åt en familj i Milano var det just den vägen de valde att gå.

Annons

Text och foto: Helenio Barbetta/Living Inside

I lägenheten finns ständigt nya detaljer att vila ögonen på, nya detaljer att imponeras av och inte minst att inspireras av. Ett väl medvetet val från arkitekterna Andrea Marcante och Adelaide Testa som lägger stor vikt vid familjens trivsel.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

– Vi ville skapa en hemtrevlig och välkomnande lägenhet. Det var viktigt att lyfta det dekorativa i lägenheten och de arkitektoniska detaljerna, utan att på något sätt förbise familjens behov.

Tack vare att arkitektduon tidigare skapat flera hem åt just denna familj, både hemma i Italien och utomlands, fick de stor frihet att experimentera med inredningen.

– Vi kunde bara gett nycklarna till Andrea och Adelaide och kommit tillbaka efter sex månader utan att välja något och det hade ändå varit helt perfekt för oss, säger familjen.

Arbetet med lägenheten resulterade i ett hem fullt av vackra mönster, färger, vintagemöbler och platsbyggda lösningar som tar för sig på ett självklart sätt. Den svenska 40-talstapeten Vårklockor av Josef Frank pryder oväntat en garderob som även agerar sänggavel i den italienska familjens sovrum. Det i kombination med ett virkat överkast, en iögonfallande lampa i fina pasteller och en mönstrad sänggavel i rotting är ett av många exempel på arkitektduons pricksäkerhet.

– Det är de små detaljerna som gör skillnad. Det kan vara ett familjeminne, eller något annat personligt, som gör att den rätta känslan faller på plats i ett hem, säger arkitekterna.

Kombinationen av gammalt och nytt, mönster och färg går hand i hand med Andreas och Adelaides tanke med lägenheten och det måste vara det som gör att det är lätt att känna sig hemma här. I en lägenhet där alla moderna behov har beaktats samtidigt som det lilla extra har adderats.

Andrea och Adelaide har valt att kombinera traditionella material och ny teknik när de har inrett lägenheten. De har platsbyggt ett skåp med luckor i rotting för att hitta en naturlig avskärmning mellan matsal och vardagsrum. Det i kombination med vintagemöbler, lekfulla färger och dekorativa mönsterbilder har skapat ett hem att längta hem till.

– Alla söker efter identifierbara element som gör det möjligt för dem att se sig själva i hemmet, oavsett om de är medvetna eller omedvetna om det.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (43)
PINNA (1)

Annons
Annons

Annons

Laddar