Annons

Annons

Eva Dahlgren och Alexander Lervik i unikt designsamarbete med glas i fokusArtisten Eva Dahlgren och designern Alexander Lervik arbetar tillsammans i ett unikt designsamarbete som ELLE Decoration följer på nära håll. Deras arbete kommer i februari att mynna ut i utställningen Dit ljuset leder på Designgalleriet. Det blir en installation som utgår från ett specialkomponerat musikstycke av Eva Dahlgren på temat ljus.   


I utställningen kommer besökarna att ledas genom mörker för att på vägen möta ljuspunkter av glas, ljus och ljud. Glasföremål kommer att spela en central roll och ELLE Decoration var med Alexander Lervik och Eva Dahlgren under deras produktionsdag på Målerås glasbruk i oktober. I nära samverkan med glasblåsarna i hyttan togs då de centrala glasföremålen till utställningen fram.

Annons
Eva-Dahlgren-Alexander-Lervik-design

Glasföremålen till utställningen tas fram i samverkan med de skickliga glasblåsarna på Målerås glasbruk i Småland. Foto: Ida Jonasson.

Vi var också med på mattföretaget Ogeborg när specialritade mattor beställdes och vi kommer senare att berätta om de kvarvarande etapperna fram till det att utställningen öppnar den 7 februari, under Stockholm Design Week.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Idén till samarbetsprojektet föddes hos Alexander Lervik då han fick frågan från Designgalleriets Stefan Nilsson att i samverkan med någon annan skapa en utställning till designveckan. När Alexander några dagar senare lyssnade på en låt från Evas senaste skiva beslöt han att skriva ett brev till henne.

Eva-Dahlgren-Alexander-Lervik-projekt

Framtagning av färgprover till mattorna som ska tillverkas av Ogeborg och finnas under glasinstallationerna.   Foto: Jan Lanfeldt/Frog Studios.

– En vecka senare fick jag ett fantastiskt svar och vi träffades i Evas studio och hittade varandra i det här projektet, även om formen för det hela var rätt flummig och otydligt då, säger Alexander Lervik.

– Vi ville ha olika föremål och musik till dem men visste inte hur vi skulle göra. Det kändes intressant, kul och knäppt och det utmanade oss, säger Eva Dahlgren.

Eva-Dahlgren-Alexander-Lervik-i-unikt-designsamarbete

Artisten Eva Dahlgren och designer Alexander Lervik möts i ett unikt projekt där specialkomponerad musik samverkar med glas- och ljusinstallationer i utställningen Dit ljuset leder på Designgalleriet i februari 2017.      Foto: Ida Jonasson.

Läs den spännande fortsättningen här på elledecoration.se och i ELLE Decoration nr 1/2017.

Du kanske också gillar:

DELA (100)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar