Annons

Annons

Magiskt hem med estetisk fingertoppskänsla i Milano


Magiskt hem med estetisk fingertoppskänsla i Milano

Arkitekten och designern 
Marta Giardini bor i en välbevarad 
20-talslägenhet i 
centrala Milano som
 speglar hennes fingertoppskänsla
 för estetik och kreativitet.


I närheten av centralstationen i Milano bor arkitekten och designern
 Marta Giardini i en vacker lägenhet med utsikt över en idyllisk tegelkyrka.
 Trots att lägenheten ligger centralt är känslan förvånansvärt lugn och harmonisk, något som passar Marta bra eftersom hon ofta har en fullspäckad agenda.

Annons

Styling, text och foto 
Marco Bertolini/Living Inside

industriellt kök med stora fönster i bakgrunden och en fin matplats i förgrunden

Marta Giardini arbetar för företag som Armani Casa, Gervasoni Blu, Zara Home, DMK och Sintesi. Just nu är hon dessutom art director för det framstående design- och möbelföretaget Coin Casa.

– Mitt hem är den bästa platsen för återhämtning och avkoppling efter intensiva resor. Här samlar jag mina tankar, känslor och intryck från alla platser, kulturer och årstider jag besöker.

industriellt kök med en generös matplats

Och visst är det så att hennes hem är en sann reflektion av hennes många resor, unika smak och kreativa natur. Här har hon samlat det mesta från världens alla hörn och skapat en mix som är ren perfektion.

Marta flyttade in i lägenheten för knappt ett år sedan, men har redan lyckats skapa en hemtrevlig och inbjudande atmosfär.
Planlösningen har gjorts om för att passa hennes behov bättre – utan att förstöra originaldetaljer. I kök och vardagsrum har vackra dubbelfönster med djup fönsternisch bevarats och trägolven slipats och lackats. De originalgolv som inte kunde räddas har hon ersatt med cementgolv, ett material som även använts på utvalda väggar i lägenheten.

varagsrum med två soffor och vackra detaljer

– Jag älskar kontraster, svart och vitt, detaljer i starka färger och stilmixer!

När det kommer till att möblera har Marta valt en härlig mix av fynd från resor, vintage och designklassiker. I vardagsrummet stoltserar två Ghost-soffor från Gervasoni sida vid sida med mönstrade kuddar i svart och vitt samt färgstarka afrikanska kuddar. Mattan med drakmönster är, likt kuddarna i soffan, designad av Marta för Zucchi. Den inbjudande svarta fåtöljen är en klassiker av BBB Emmebonacina från 60-talet och står snyggt vänd mot flera olika småbord.

sovrum med vackra textiler

– Småborden är utplacerade runt om i hela lägenheten och de flesta är inköpta på resor, hemsläpade med flyg som ovanligt skrymmande handbagage, säger Marta med ett skratt.

Längs väggen löper två vackra metallskåp som likt tittskåp är fyllda till brädden med keramik, glas och små föremål som Marta designat under sin karriär. Stål och metall märks också i form av både lampor, bord och kök. På det fem meter långa köksbordet står blåa ljusstakar i fin kontrast till det i övrigt avskalade köket.

spektakulär hall

Resten av lägenheten är sparsmakad och låter de detaljrika möblerna stå för det maximalistiska i hemmet. Garderobsdörrarna i hallen är handkarvade på Bali för Marta och i gästrummet syns asiatiska influenser i golvmattan och mönstrade kuddar och textiler.

Allt är noga utvalt i minsta detalj, utan hänsyn till trender och mode.

– Lägenheten består av allt jag tycker om, inte vad andra tycker om. Allt är personligt och noga utvalt för att skapa en plats jag trivs på och längtar hem till.

Se alla bilder och läs allt om inredningen nedan!

5
Visa bildspel

/
varagsrum med två soffor och vackra detaljer
sovrum med vackra textiler
spektakulär hall
industriellt kök med stora fönster i bakgrunden och en fin matplats i förgrunden
industriellt kök med en generös matplats
...
Visa mer

DELA (42)
PINNA (18)

Annons
Annons

Annons

Laddar