Annons

Annons

Chiapudding med grönt smoothietäcke



Uppdatera den trendiga chiapuddingen med ett härligt grönt lager fullpackat av antioxidanter och med smak av sommar.


Chiapuddingen är en trendfrukost som är här för att stanna. Fiberladdad, proteinrik, hälsosam och god. Kan det ens bli bättre? Javisst!

Maxa antioxidanterna i form av ett grönt smoothietäcke av avokado, spirulina och mynta och toppa med bipollen, nötter och bär så får du en supernyttig frukost som håller dig mätt – och belåten – länge.

Annons

chiapudding-smotthiecover

Du behöver:

2 personer

  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 5 msk chiafrön
  • 1 dl blåbär

Gröna smoothielagret:

  • ½ mogen avokado (skuren i kuber)
  • ½ tsk spirulinapulver
  • 3-4 blad färsk mynta
  • ½ tsk bipollen
  • 1 tsk raw agavesirap
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • Färska blåbär, nötter och myntablad för garnering

Gör så här:

1. Lägg blåbär, mandelmjölk och agavesirap i en blender och mixa.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Häll över blandningen i en skål och tillsätt chiafröna. Blanda, ställ åt sidan och låt svälla i cirka 30 minuter.

3. Lägg över puddingen i två portionsstora burkar eller skålar.

4. Häll alla ingredienser till det gröna smoothielagret i en mixer och blanda tills du får en krämig konsistens.

5. Häll smoothieblandningen över chiapuddingen och garnera med blåbär, nötter och bipollen.

Recept och foto: The Awesome Green

Du kanske också gillar:

DELA (13)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar