Annons

Annons

Modern etta för 95 000 – mitt i storstaden!En toppmodern etta i centrala Göteborg brukar gå på långt över miljonen. Men nu kan ett antal ungdomar få köpa en för endast 95 000 kronor!


Det är Riksbyggen som nu väljer att testa en helt ny lösning för att hjälpa unga att komma in på bostadsmarknaden med ett unikt upplägg vid det nya bygget av Brf Viva i centrala Göteborg. Här kommer sex ettor på 30 kvadratmeter, som alla annars noterar långt över miljonen, nu släppas till unga för 95 000 kronor.

Annons

– Boendet är en viktig del för arbete och möjligheten till egen försörjning. Därför vill vi på Riksbyggen driva på utvecklingen för att få fram nya lösningar som hjälper unga personer på bostadsmarknaden. Vi måste börja tänka ”utanför boxen” och våga prova helt nya lösningar, säger Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

För att få vara en av de lyckliga behöver man, förutom 95 000 kronor för lägenheten, ett fullvärdigt medlemsskap i bostadsföreningen och får betala en högre avgift månadsavgift jämfört med de som köper lägenheter av föreningen ”på vanligt sätt”.

– Den högre avgiften ska täcka merkostnaden för att dessa lägenheter inte bidrar lika mycket till föreningens insatskapital, förklarar Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Fördelningen av lägenheterna kommer att ske under sista halvan av 2017 i samarbete med Boplats i Göteborg.

Ta en smygtitt på hur de toppmoderna lägenheterna kommer att se ut!

lagenhet 95 000 kronor riksbyggen
lagenhet 95 000 kronor riksbyggen vardagsrum
lagenhet 95 000 kronor riksbyggen
lagenhet 95 000 kronor riksbyggen

Av Sanna Rossäng

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Residence.

DELA (69)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar