Annons

Annons

Elegant experimentellt hos designduon


Elegant experimentellt hos designduon

När grundarna bakom den populära designstudion Apparatus 
flyttade från Los Angeles till New York hittade de precis vad de drömt om. 
I ett klassiskt brownstonehus har de inrett elegant och 
tidlöst med en härlig mix av vintage, egen design, vänners konst och udda inslag.


Flyttar man från Los Angeles till New York får man ställa in sig på att bo mindre. För paret bakom den heta designstudion Apparatus, Gabriel Hendifar och Jeremy Anderson, var det bara en del av charmen. De menar att många hem på östkusten har mer karaktär med sina tidstypiska detaljer, sin vackra patina och mystik, något det inte går att hitta på västkusten.

Annons

Styling: Helle Walsted
Text: Karin GråbæK
Foto: Wichmann + Bendtsen Photography

– När vi flyttade var vi ute efter ett klassiskt brownstonehus i riktig New York-anda: byggt i sandsten med stora fönster, högt i tak och välbevarade detaljer från slutet av 1900-talet. Vi hade tur och hittade precis vad vi letade efter – och lite till, säger Gabriel.

Sedan fyra år tillbaka bor Gabriel och Jeremy i en hörnlägenhet på 110 kvadratmeter i Brooklyn med fönster i tre väderstreck och en egen terrass. Något som är mycket ovanligt i New York, förklarar Gabriel.
Paret har inrett lägenheten med en härlig mix av vackra vintagemöbler, ny design, konst från vänner och egen experimentell design.

– Vi tycker om att inreda med en känsla av elegans och tidlöshet utan att det blir för högtravande. Det handlar om att hitta rätt balans mellan enkla detaljer och udda inslag som provocerar lite för att ett hem ska kännas intressant, säger Gabriel.

Gabriel och Jeremy är mästare på att designa inredningsdetaljer som överraskar och skapa spännande möten mellan material som marmor, koppar, trä och läder. Bara de kan lyckas få två barskåp formade som människor i miniatyr i kombination med stolar i nubuckläder och experimentell design att kännas elegant. Hur de inreder hemma har en tydlig koppling till hur de arbetar i sin studio på Manhattan.

– Vi försöker medvetet att inte inreda vårt hem som ett showroom för vårt företag, men utgångspunkten för vår design är personlig och det slutgiltiga testet är alltid om vi själva kan tänka oss att bo med produkten. På så sätt blir vårt hem ett laboratorium för våra experiment som gör att vi kan bedöma vad som fungerar och vad som inte fungerar när det kommer till mått och material.

En blandning av eleganta och vågade färgval skapar en speciell stämning genomgående i varje rum. När lägenheten målades utgick de från väggarnas struktur, takhöjden och lägenhetens arkitektur. I hallen har de skapat en stämningsfull väggmålning som inspirerats av den amerikanska konstnären Sol LeWitts arbete.

I vardagsrummet och matsalen har Gabriel och Jeremy i stället valt mer neutrala färger. Väggarna i vardagsrummet har målats kritvita likt listerna i matsalen som ramar in deras Strata Study-tapet. Köket har i sin tur en vågad mintgrön kulör medan gästrummet har två nyanser av djup mörkblå som en kontrast till varma trätoner i sovrummet.

Trots att Gabriel och Jeremy fick precis vad de drömt om när de lämnade Los Angeles för New York har det inte varit helt smärtfritt att inreda lägenheten med den känsla de vill förmedla.
– Lägenhetens olika mått har varit en utmaning. Den höga takhöjden har krävt många platsbyggda lösningar. Det har varit svårt att hitta rätt storlek på möbler och att få våra speciella lampor på plats, men efter några justeringar sitter de fint på plats.

Utmaningarna till trots är designduon bakom Apparatus nöjda med resultatet och har inte en lång ”att göra-lista” över saker de skulle vilja förändra i lägenheten.
– Efter fyra år har vi inte blivit sugna på att förändra något eller att hitta nya experiment. Nu vill vi luta oss tillbaka och njuta en stund, sen kanske det börjar pirra i oss att börja om på nytt, säger Gabriel.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (70)
PINNA (335)

Annons
Annons

Annons

Laddar