Annons

Annons

Ikeas bästa produkt genom tiderna – enligt företagets egen designchefAlla har vi vår egen Ikea-favorit – så även företagets egen designchef. Nu avslöjar han vilken produkt han anser är den bästa som Ikea någonsin gjort.


Ikea har producerat mängder med möbler som blivit självklara favoriter i hem världen över. Men det finns en som sticker ut lite extra, enligt möbeljättens egen designchef Marcus Engman. I en intervju med Business Insider avslöjar han vilken som är hans absoluta favoritprodukt genom tiderna – och det är… Klippan!

Läs också: 15 snygga sätt att inreda med Ikeas bokhylla Billy

ikea_soffa_klippan_1

Tvåsitssoffan Klippan i en inspirerande miljö stylad av Pella Hedeby och fotograferad av Ragnar Ómarsson för IKEA Livet hemma

Annons

Enligt Marcus Engman är det inte svårt att förstå varför soffan – som lanserades redan 1979 och fortfarande är en av Ikeas storsäljare – är så populär. Den smidiga tvåsitssoffan får plats i de flesta rum och den enkla designen i kombination med de många olika klädslarna gör det enkelt att matcha soffan med nästan alla typer av inredningsstilar.

Läs också: 15 inspirerande sätt att inreda med Ikeas Bestå

ikea_klippan_soffa_2

Foto: IKEA

Men det finns ytterligare en anledning till varför just Klippan ligger Marcus Engman extra varmt om hjärtat. Den är nämligen designad av hans egen pappa, Lars Engman.

klippan_soffa_ikea

Den klassiska Ikea-soffan Klippan.

– Jag kommer ihåg när han tog hem soffan så att vi skulle kunna testa den, och han frågade mig och min syster vad vi tyckte om den, säger Marcus Engman till Business Insider.
– Jag har många fina minnen med soffan och är glad att den har överlevt så pass länge.

Du kanske också gillar:

DELA (43)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar