Annons

Annons

Fina postern som hjälper flyktingarAtt hjälpa människor på flykt är något Sandra Brundell brinner för. Hon har skapat en A–Ö-poster där alla intäkter går till UNHCR – FN:s flyktingorgan. Köp den fina barnrums-postern och gör skillnad för andra!


Sandra Brundell jobbar ”som projektledare inom IT på dagen, och grafisk designer samt gör-det-själv-bloggare med en naturlig och ekologisk inriktning på kvällen”, som hon själv beskriver det. När hon för några år sedan fick sitt första barn började hon bli mer och mer engagerad i klimat-, miljö- och rättvisefrågor.

Annons

900_sandrabrundell_a_o_affisch

I höstas när alla fruktansvärda bilder på flyktingkatastrofen florerade runt på internet kände Sandra att hon ville göra något av frustrationen och sorgen.

– Jag ville ta känslan av hopplöshet och rikta energin åt rätt håll. Den första reaktionen var så klart att jag ville åka iväg och hjälpa till på plats runt Medelhavet, men jag kände att hjälporganisationerna kanske inte skulle ha så mycket hjälp av en IT-projektledare utan sjukvårdsutbildning, säger Sandra och skrattar.

 

Hon kom då på att hon ville göra en affisch för barn och helst trycka den miljövänligt. Hon hittade Billes Tryckeri AB som arbetar mycket med miljötänk och de erbjöd sig att trycka postern gratis.

– Att jag fick hjälp med trycket för att alla pengar från affischerna verkligen kan gå till UNHCR utan att behöva ta en del av intäkten för att bekosta tryckningen, vilket är toppen.

 

A-ö-postern säljs i en begränsad upplaga på 40 exemplar. Pengarna går direkt, utan mellanhänder till UNHCR.

– Ett barnrum är alltid roligt att inreda och jag tänkte att en smart affisch där pengarna man betalar för den går till något väldigt viktigt, vore något som jag själv som förälder skulle köpa.

Du kanske också gillar:

DELA (58)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar