Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

7 kreativa projekt för lediga dagar

21 jul, 2023 
diy-projekt sommar
Förnya inredningen, gör sommarens vardag lite härligare och få utlopp för din kreativitet! Vi listar fina DIY-projekt för lediga sommardagar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inred med din egen konst – så gör du en snygg tavlaBrand logo
Inred med din egen konst  – så gör du en snygg tavla

1. Rama in uteplatsen

altan med pergola
Inspirerande uteplats hos Ellen Dixdotter och Jacob Cappelen Holst. Foto: Andrea Papini.

En pergola skapar en mysig, avskärmad del på den stora uteplatsen och behöver inte vara alltför avancerad att bygga. Plantera gärna klätterväxter för att skapa en lummig oas på sikt.

Annons

Tips! För dig som inte kan eller vill ha en pergola, kan du applicera tankesättet ”rum i rummet” genom att inreda olika zoner på uteplatsen i stället.

2. DIY-sänggavel

diy sänggavel
Hemmabyggd sänggavel i sammet, hos stylisten Dennis Valencia. Foto: Fanny Rådvik.

Nyttja det fina vädret till att göra större DIY-projekt utomhus! En ny sänggavel ger sovrummet ett lyft och blir en personlig detalj när du sätter din egen prägel på färg och form.

Tips! Det går att bygga många olika sänggavlar själv. Från stoppade i sammet eller linne till stilrent med träpaneler. Våga leka med form och material för att skapa något personligt, som passar din stil.

Annons

3. Inred ett utekök

utekök på terrassen
Köksö-känsla ute på altanen med grill och hyllor intill varann. Foto: Big Green Egg.

Att bygga ett helt utekök kan vara kostsamt, men genom att kombinera grillen med några extra hyllor kan du få känslan av en hel köksö utomhus.

4. Skörda egenodlat

egenodlat
Mynta är gott i både drinkar och nyttiga smoothies, och växer dessutom så det knakar! Foto: Ferm Living.

Odla egna örter och grönsaker, skörda och gör goda, hälsosamma smoothies med dem! Ett DIY-projekt som kan pågå under hela sommaren och som kräver liten insats, men ger god utdelning (i dubbel bemärkelse!).

Annons

5. Matplats utomhus

mysig uteplats med matplats i trädgården
Utemöblerna Viken i teak, formgivna av Gunilla Norlin. Foto: Skargaarden.

Inred sommarens mysigaste matplats genom att placera den utomhus i trädgården! Häng upp ljusslingor och lyktor för att lysa upp när det skymmer om kvällen.

Tips! Välj gärna en plats i trädgården som omgärdas av buskar och träd, det ramar in matplatsen på ett naturligt och vackert sätt.

6. Bygg ut tavelväggen

tavelvägg inspiration
Snygg, personlig tavelvägg hemma hos Elin och Alexander Lervik. Foto: Fanny Rådvik, styling: Linda Ring.

Ett perfekt projekt för en regnig dag. Låt din tavelvägg expandera med nya objekt och konstverk, gärna fyndade på loppis, och var inte rädd för att leka med annorlunda proportioner och placering.

Annons

7. Textila DIY-projekt

diy-projekt med lapptäcke som överkast
Lapptäcke i sovrummet hemma hos Gustav Broström. Foto: Fanny Rådvik.

Kanske är det i sommar du lär dig virka, sticka eller sy? Textila DIY-projekt är perfekta att pyssla med i solstolen. Inspireras av det här lapptäcket som tar tillvara på tyg som blivit över och ger dem nytt liv i inredningen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons