Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

5 budgettips som lyfter uteplatsen på nolltid

13 jun, 2023 
AvSandra Bohlin
budgettips uteplats
Att fixa uteplatsen inför säsongen behöver inte alltid betyda nya utemöbler, en ny grill och massvis av dyra inrendingsdetaljer utan kan också vara att man uppdaterar med lite nytt som kompletterar det men redan har eller tar med inredning inifrån ut. Här listar vi 5 enkla budgettips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommaren står snart i full blom och vi ser fram emot en sommar med massor av härligt och avkopplande häng på våra balkonger och uteplatser. Semestertider, lång middagar med vännerna, grillkvällen eller en lugn dag med en bok i handen – nu börjar bli bli så redo att skippa soffhänget inomhus och förflytta oss ut. I och med det rådande ekonomiska läget är det många som vill hålla lite extra i pengarna men ändå lyxa till sin uteplats inför sommarens alla stunder. Vi har gjort en komplett guide med 5 perfekta budgetknep om hur du lyxar till din uteplats och även några tillhörande shoppingtips.

budgettips uteplats

Att fixa uteplatsen inför säsongen behöver inte alltid betyda nya utemöbler, en ny grill och massvis av dyra inrendingsdetaljer utan kan också vara att man uppdaterar med lite nytt som kompletterar det men redan har eller tar med inredning inifrån ut. Här listar vi 5 enkla budgettips:

Annons
  • Textilier
  • Växter
  • Smarta möbler och detaljer
  • Belysning
  • Loppisfynda

Budgettips balkong 2023

1. Textilier

En av de absolut enklaste tipsen som direkt ger en ombonad och mysig hemmakänsla till din uteplats är textilier i alla dess former. Utomhusmattor, kuddar och plädar är verkligen pricken över i:et när det kommer till att maxa myskänslan. Här kan du antingen köpa nya textilier som matchar din uteplats extra eller varför inte ta vara på kuddar och plädar som du redan har? Och ett tråkigt balkonggolv blir snabbt mysigt med en matta över.

Kudde, Jotex

Hos Jotex hittar vi denna smarta kudde med vattenavvisande tyg vilket gör att den tål att vara utomhus. Kudden är både vattenavvisande och UV-resistent och finns i tre jordnära kulörer.

Köp den här (reklamlänk).

vattenavvisande kuddfodral från jotex
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Dyna, Granit

Dyna i en beige färg med ryggstöd som passar fint ute på altanen eller uteplatsen i sommar och är otroligt lättplacerad då den får plats på många olika ställen samt är enkel att flytta runt.

Annons

Köp dynsetet här (reklamlänk).

dynor till uteplatsen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Pläd, Ellos

Pläd av tvättad bomullsmuslin i 2 lager. Muslin är ett supermjukt, luftigt tyg med diskret randstruktur. Korta fransar i kortändarna.

Köp den här (reklamlänk).

pläd från ellos till uteplatsen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Jutematta, Ellos

Få till den ombonade känslan med en trendig jutematta utomhus. Hos Ellos hittar du massvis av snygga varianter i olika storlekar och priklasser.

Annons

Se alla jutemattor här (reklamlänk).

jutematta uteplatsen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Växter

Odla, odla och odla ännu mer! Att klä in sin uteplats eller balkong i ljuvliga växter är verkligen ett budgetknep som alltid fungerar. Balkonglådor, krukor i olika storlekar, klättrande växter och ståtligas blomsterarrangemang – wow vilken lyxiga Paris-vibes detta ger!

Blombord, Jotex

Blombord av järn med pulverlackerad yta. Det charmiga blombordet är både praktiskt och lättplacerat. Du får plats med flera växter i blomlådan som är oval i formen och har hög kant så vissnade blad och grenar kan falla ned i den. Blombordet är tvådelat, och du kan använda den även utan underredet.

Annons

Köp det här (reklamlänk).

blombord svart
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fröpaket medhalskryddor, Jotex

Fröpaket med medelhavskryddorna rosmarin, oregano och basilika.

Köp dem här (reklamlänk).

kryddor fråpaket
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Krukset, Jotex

3-pack krukor med matt finish för både inom- och utomhusbruk. ABBY är tre lättare, mer hållbara och miljövänligare produkter.

Annons

Köp dem här (reklamlänk).

krukor 3 set grå
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fröpaket blommor, Jotex

Fröpaket med rosa och vita blommor: malva, riddarsporre och flox. Skapa en fin, matchande rosavit rabatt.

Köp dem här (reklamlänk).

frö kryddor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Smarta möbler och detaljer

Behöver du införskaffa några nya möbler till din uteplats så är ett supertips att satsa på möbler med fler funktioner i ett, det passar även den lilla balkongen som handen i handsken. En dynbox kan kanske även användas som bänk/pall, ett soffbord kanske kan innehålla någon typ av förvaring eller liknande.

Annons

Pall/bord, Granit

Råsnygg pall och sideboard i ett gjord i betong som bara blir finare med åren. Den ihåliga konstruktionen gör den lätt att flytta runt och att använda till allt från sittpall till sidobord, soffbord eller piedistal.

Köp bordet här (reklamlänk).

utebord i granit
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ljuslykta i glas, Ellos

Ljuslykta i glas som har många användningsområden. Köp flera och inred tillsammans med både inne och ute för en mysig kreation med levande ljus, använd som en liten vas med blomster i eller varför inte som skål till snacksbrickan?

Annons

Välj mellan fler färger och köp den här (reklamlänk).

lyktor i glas till balkongen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Belysning

När mörket väl faller vill vi inte behöva kliva inomhus utan förtsätta njuta av våra mysiga uteplatser. Belysningen är därför en otroligt viktig inredningsdetalj för att maxa myskänslan och även här kan man göra vissa smarta investeringar. Ett tips är att satsa på solcellsbelysning som gör att ingen el behöver gå åt för att din uteplats ska lysa upp i sommarkvällen. Du kan också satsa på en batteridriven bordslampa (som är en av årets hetaste trender) som du både kan använda inomhus och utomhus.

Annons

Solcellsslinga, Jotex

Transparent ljusslinga som drivs av solenergi för inom- och utomhusbruk. Fin ljusslinga att dekorera med till vardags och fest. Solcellsslingan har 10 st ljuskällor som sprider ett varmvitt sken.

Köp den här (reklamlänk).

solcell ljusslinga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Batteridriven lampa,

Om du inte redan investerat i en av årets hetaste lamptrender så kanske det är dags nu? Själva lampan är inte ett budgetkap direkt men den portabla, batteridrivna designen ger en massvis av intredningsmöjligheter och slipper slösa onödig el (enbart när den laddas). Så i längden är den batteridrivna bordslampan ett perfekt kap för den som vill ha en snygg bordslampa som kan flyttas runt mellan rummen, mellan ute och inne och inte vara beroende av el - underbart! En av de populäraste alternativen är Flowerpot portable bordslampa VP9 från &Tradition.

Annons

Läs mer och köp den här (reklamlänk).

batteridriven lampa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Fynda på loppis

Återbruk - ja tack! Att inreda din uteplats med loppisfynd är helt klart ett av de allra bästa budgetknepen.

Foto: Granit

Se mer:

Kika in: Arbetarbostad fick nytt livBrand logo
Kika in: Arbetarbostad fick nytt liv

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons