Annons

Annons

Throwback Thursday: Därför har vi aldrig mer en julgran på omslaget…Julen 2006 dristade vi oss till att sätta en julgran på omslaget … Det blev bara en gång! Varför då?


För det första: En tidning med ett omslag med en julgran på omslaget är död i samma sekund som julen är över – för de allra flesta redan på annandagen – och då vill det till att det snart kommer ett nytt nummer.

Annons

tbt_svante_omslag

För det andra: Vårt nästa nummer kom inte ut veckan efter jul – inte ens heller månaden efter jul … utan först den15:e februari kom nästa nummer ut!

Det är ett ovedersägligt faktum att alla magasin säljer den allra största delen av sin upplaga under de 2–3 första försäljningsveckorna – därmed inte sagt att försäljningen tar tvärstopp efter det!

Jag behöver inte säga mer om försäljningssiffran på just det här numret, med en julgran på omslaget, som låg ute till försäljning i ytterligare 7 stendöda veckor …

tbt_svante_uppslag2

Till saken hör att jag är helt övertygad om att samma omslag skulle ha varit en storsäljare om det kommit ut i november och inte i december. Bilden är hämtad ur ett 10-sidigt reportage hemma hos skådespelaren, allkonstnären och hälftenägaren av Skogsberg & Smart – Magnus Skogsberg – och ja, det är han som spelar ”fjollan” i ICA-reklamen.

tbt_svante_uppslag

Vid den tid då reportaget fotograferades bodde jag själv runt hörnet – på Högbergsgatan, och några våningar högre upp än Magnus. En position som gav mig full insyn i badrummet på bilden …

Tala om stalkervarning – har aldrig vågat berätta det här för Magnus.

Jag flyttade också tämligen omgående …

Av Svante Öquist

Du kanske också gillar:

DELA (26)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar