Annons

Annons

Cirkuslampan tänder ljus åt kenyanska skolbarnMathias Johansson är designern bakom populära Cirkuslampan och nu kommer en specialversion av lampan. I stället för de välkända bokstäverna och tecknen har den formen av en glödlampa.


Med den nya lampan, som lanseras på Elens dag 23 januari, vill Mathias Johansson och samarbetspartnern Energiföretagen Sverige, uppmärksamma den nytta el och ljus kan tillföra på platser där el är en bristvara. För varje såld lampa går 500 kronor till miljövänliga solcellslampor som ska användas av kenyanska skolbarn.

Annons

– Det värmer i hjärtat att veta att vi, för varje exemplar vi säljer av Cirkuslampan i form av en glödlampa, också hjälper barn i Kenya att kunna läsa sina läxor i rent ljus från solenergilampor, säger designern Mathias Johansson.

Gilla ELLE Decoration på Facebook
Elens dag Miljö - Högupplöst (foto Simon Hellsten)

Foto: Simon Hellsten

I Kenya läser många barn sina läxor hemma i ljuset från fotogenlampor. Fotogen är en stor källa till koldioxid samt skadligt för hälsan, dyrt och brandfarligt. Den nya Cirkuslampan stödjer organisationen Givewatts som arbetar, med stöd av privatpersoner och företag, för att ge skolbarn i Afrika rent och säkert ljus genom solenergilampor. För varje såld Cirkuslampa i form av en glödlampa går 500 kronor till Givewatts.

Lampan kan köpas under en begränsad tid köpas i utvalda inredningsbutiker och online på cirkuslampan.se. Lampan tillverkas i Sverige och finns i olika färger och material.

Du kanske också gillar:

DELA (1)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar