Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Goda, nyttiga glassar – av chiapudding!

23 apr, 2016 
Äntligen får vi äta glass till frukost! Så här gör du den nyttigaste och trendigaste glassen just nu – gjord på chiapudding!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Glassäsongen är här och om du vill ha en nyttigare och mer mättande variant borde du testa att göra glass av din chiapudding. Allt du behöver är glassformar, en frys och lite fantasi. Slut på idéer? Testa någon av de här smaskiga varianterna!

Chiapuddingglass med mango

mango-chia-glass

Du behöver:

  • 6,75 dl tärnad mango (ca 2 stora frukter)
  • 2,8 dl kokosvatten
  • 1 ½ msk chiafrön

Gör så här:

1. Mixa mango och kokosvatten till en slät massa och tillsätt chiafröna.

2. Häll mangomixen i glassformar och placera i frysen i minst 6 timmar.

3. Servera och ät direkt.

Foto och recept: Jelly Toast

Chiapuddingglass med kokos och banan

banan-chia-glass

Du behöver:

  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk chiafrön
  • 1 msk socker eller houng (valfritt)
  • ½ tsk vaniljpulver eller mandelextrakt (valfritt)
  • Banan, skuren i bitar

Gör så här:

1. Vispa kokosmjölken och tillsätt chiafröna.

Annons

2. Låt stå och svälla i cirka 30 minuter. Rör om då och då så att fröna inte fastnar.

3. Varva chiablandningen med bananbitarna i glassformarna och ställ i frysen. Låt stå cirka 6 timmar eller tills glassen är fryst.

Recept och foto: The View From Great Island

Chokladchiapuddingglass med banan

choklad-banan-chia-glass

Du behöver:

  • 3,4 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
  • 4 msk chiafrön
  • 3-4 msk lönnsirap eller honung
  • 2 msk mörkt kakaopulver
  • 2-3 bananer, skivade
  • Kakaonibs (valfritt)

Gör så här:

1. Blanda mjölk, chiafrön, lönnsirap och kakaopulver i en skål. Sprinkla över kakaonibsen om du vill ha extra crunch.

2. Täck över skålen och ställ i kylen medan chiafröna expanderar. Efter 1-2 timmar ska blandningen ha puddingkonsistens. Kom ihåg att röra om emellanåt för att undvika chiaklumpar.

Annons

3. Smaka av och söta mer efter behov. Tänk på att puddingen kommer smaka mindre sött när den är fryst.

4. Varva chokladblandningen med bananskivor och låt glassarna stå i frysen tills de är frysta. Helst över natten.

Recept och foto: Wife Mama Foodie

Kokos- och chiapuddingglass med hallon

hallon-kokos-chia-glass

Du behöver:

  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk chiafrön
  • 1 msk socker eller houng (valfritt)
  • ½ tsk vaniljpulver eller mandelextrakt (valfritt)
  • 1 dl hallon (färska eller frysta)

Gör så här:

1. Häll kokosmjölken i en skål och vispa den jämnt, tillsätt chiafröna och låt stå och svälla i cirka 30 minuter. Rör om då och då.

2. Varva chiablandningen med hallon i glassformarna och placera i frysen. Låt stå tills glassarna är helt frysta och servera direkt.

Recept och foto: The View From Great Island

Tips!

Har du svårt att få ur chiaglassen ur formen? Sänk snabbt ner formen i rumsvarmt vatten precis innan servering och glassen släpper från kanterna.

Fler recept på chiapudding hittar du på vår systersajt ELLE Mat & Vin!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons