Annons

Annons

Cecilia Blankens coola fjällstuga mitt i LAAtt köpa hus med tight budget i ett centralt område i Los Angeles är 
ingen enkel uppgift. Men Cecilia Blankens med familj lyckades! I dag huserar de i en 
charmig fjällstuga med egen pool och 
bananpalm i trädgården.


Det var i maj 2013 som Cecilia Blankens, skribent och grundare av skoföretaget Blankens, flyttade till USA med maken Per och döttrarna Bonnie och Rio. Per hade då blivit erbjuden jobbet som producent för tv-programmet American Idol. Familjen packade flyttkartongerna, hyrde ut sitt möblerade hus i Farsta och flyttade till ett treplanshus i trendiga Los Feliz. Men huset kändes snabbt för stort och redan efter ett år valde familjen att hyra ett nytt hus högst upp på en kulle i Laurel Canyon.

Annons

Av: Jonas Bergkvist
Text: Caroline Holmbom 

Foto: Susanne Kindt

Familjen Blankens, som efter flytten till USA utökats med sonen Remy, stormtrivdes i huset på kullen. Men så småningom började en längtan efter något eget ändå att pocka på.

– Att ha en mer långsiktig plan kändes helt nödvändigt. Hela min själ längtade efter en plats som var vår egen och som var på riktigt, berättar Cecilia.

När Cecilia och Per bestämt sig för att gå vidare med hustankarna var listan inför det potentiella köpet förhållandevis sträng. Först och främst var läget viktigt. De ville inte behöva tillbringa alltför mycket tid i trafiken. Att huset skulle ligga i ett bra skolområde var minst lika viktigt.

– Dessutom hade vi en svintajt budget och ville gärna ha pool. Att hitta ett hus centralt i ett bra public school-område som inte är i megamångmiljonklassen var inte en superlätt uppgift. Men vi klarade det!

Cecilia och Per var inställda på att köpa ett hus i hippa Eagle Rock när ett hus i mer centrala Valley Village plötsligt dök upp. Det byggdes på 1950-talet av en man med smeknamnet Yogi som sedan bodde i huset tills han dog förra hösten. Då var han 97 år gammal och hade inte haft ork att se efter huset de senaste tjugo åren.

– Från utsidan såg huset inte mycket ut för världen, men inuti fanns massor av välbevarad och väldigt udda och personlig charm. Som exempelvis en sex meter hög murad öppen spis och en vägg med rosa kakel i vardagsrummet. Den öppna planlösningen, en otrolig takhöjd och originalväggpaneler i trä var andra detaljer vi föll för.

Huset var dock riktigt slitet så innan familjen flyttade in fick de ta ner ”popcorn-innertaken”, måla alla väggar, riva ut heltäckningsmatta och ett tomterött kakel som låg över halva huset. På taket har solceller installerats, vilket innebär att 
familjen i princip är självförsörjande på energi och kan tanka sin elbil med egen ström.
Cecilia och Per gjorde också om ett av badrummen, satte in ett nytt kök och bytte den brunmålade fasaden mot cederträ. Men de sparade de öppna spisarna, taket i matsalen och delar av träpanelen.

– Huset går inte riktigt att placera i stil – det är som en liten fjällstuga mitt i LA med en bananpalm i trädgården och pool. Vi fick verkligen tona ner mycket i huset men valde att spara det bästa. Nu känns huset som ett väldigt personligt och hemtrevligt litet krypin med fantastisk planlösning och rum för oss alla!

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

16
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

DELA (36)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar