Annons

Annons

Bröllopsyra: Så fixar du vackraste vintagedukningen
ELLE Decorations bloggare och vintage-drottning Volang har tillsammans med kollegan Lollo dukat fram en vintage-inspirerad bröllopsdukning i samarbete med photowall!

– Efter att ha pyssla loss dukade vi upp till en bröllopsfest på vackra Kristinehovs Malmgård i Stockholm, bjöd in två superhärliga modeller samt blomsterdesignern Nika från Skillad Florals.

Annons

Här guidar Linda dig i 6 enkla steg för steg i hur du fixar vintage-dukningen! 

Gilla ELLE Decoration på Facebook

b1-700x1050

1. Låt gammalt möta nytt! 

– Vi har lekt med färger och mönster och låtit gammalt möta nytt. Vi har t ex blandat upp gammalt porslinsilverbrickoroch kristallvaser i med lekfulla tapeter i dova pasteller.

b3-700x466

2. Duka fram finporslinet! 

– Det klassiska porslinet Gröna Anna från Rörstrand passade perfekt in tyckte vi och satte tonen för en somrig känsla. Varken jag eller Lollo gillar att saker och ting inte matchar till 100% utan tycker bara att det blir extra härligt med lite missmatchat.

b4-700x466

3. Dekorera med papperspyssel! 

– Här ser ni allt vi pysslat ihop av tapeter. Som strutar för godis och puffat ris, placeringskort, rosetter till dukningen, glasunderlägg, kuvert och en hjärtgirlang att frästa i ballonger eller i taket.

b8-700x1050

4. Gör enkla hjärtgirlanger! 

– De gör du lätt genom att klippa ut hjärtan i papper eller tapeter och fästa på ett snöre. Med hjälp av helium-ballonger svävar girlangerna vackert! Fint blir det också att fästa i taket ovanför bordet.

b6-700x993

5. Paketera bordsplaceringen! 

– Här gjorde vi en en tavla där man kan se bordsplaceringen kombinerat med små kuvert – innehållandes presenter till gästerna. Här har vi lagt blomsterfrön i kuverten med förhoppningen att gästen – när de kommer hem – ska kunna så sin alldeles egna  kärleksblomma.

b5-700x466

6. Servera drinkar med stil! 

För mer vintageinspiration, kolla in i Volangs mysiga blogg! 

Foto: Isabelle Pedersen/Photowall

DELA (69)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar