Annons

Annons

Bildspecial: Växtkraft

Nordens största trädgårdsmässa Nordiska trädgårdar pågår för fullt på Stockholmsmässan i Älvsjö. Som vanligt kunde man skönja en och annan trädgårdstrend för 2013-2014. Vad sägs om hemodlat, ätbara växter och mycket örter? Idag vill vi visa att vi tänker på miljön och vi odlar gärna i pappkrukor och försöker vara så självförsörjande som det går och odla det mesta själva. Det är även trendigt att vara otrendig, den största tantblomman av alla, pelargonen, är populär som aldrig förr.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook


Vinnande bidraget i Årets balkong, 1 balkong o. kök.


Ingen spalje? Ta hjälp av ett lite grövre hampasnöre som på bilden.


Inspirerande och annorlunda dukning med många enkla dukningstips.


Silver i kategorin Årets balkong gick till Ett rum att växa i. 


Bronset gick till Trigga alla sinnen. Lägg märke till Ikeas vattenflaskor på väggen och de fina varianterna av klassiska fågelbord. Enkelt att tvinna ihop själv med hjälp av metalltråd. Fler gör det själv tips:


Plantera i gamla konservburkar …


… eller i rislampor.


Skapa en tavla med hjälp av snöre/rep och strandfynd.


Fint planteringsbord med hyllor.


Inredningsskolan i Studiefrämjandets monter visade bland annat den fina och smarta balkongstolen Maua i design av Felicia Kilander. Vem vill inte sitta barfota med fötterna i gräset?


Den här såg vi lite varstans på mässan. En ”semestervattnare” i grönt glas. Fyll med vatten, stoppa ner flaskhalsen en bit ner i jorden och låt kulan inuti flaskan göra jobbet. Finns bland annat att köpa på In the mood och LoLodi i Stockholm.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar