Annons

Annons

Älskade uteliv – Fixa stilen med 9 somriga tips!
Gör balkongen, terrassen eller trädgården till ett njutbart extrarum för såväl soliga dagar som svala kvällar. Här har vi valt ut och samlat några av våra favoriter ur ELLE Decorations arkiv. Inspiration, tips och idéer för ett skönare och grönare uteliv!

Annons

Här delar vi med oss av våra 9 bästa tips för att skapa den rätta sommarkänslan utomhus!

1. Fäst upp hängmattor på verandan för lugnt och skönt gung. Var noga med att ha stabila fästen i reglar eller vägg.

Foto Stefan Andersson och Erik Josjö


2. Flytta ut på riktigt, vila i skuggan i en platsbyggd säng och varför inte ta utelivet ett snäpp längre och installera en utedusch?

 Av Amelie Grönholm Foto Katarina Malmström

3. Mjuka upp med textiler och få uteplatsen att kännas ombonad med hjälp av olika textilier i form av plädar och kuddar i olika storlekar. Ett gäng kuddar i modellen större blir fint som sittunderlag direkt på golvet. Glasvasen har Ingegerd Råman gjort för Orrefors.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel


4. Fynda guldkorn! Håll utkik på loppisar efter slitna och gamla möbler till en billig peng, en bänk eller en fåtölj blir fina inslag i trädgården. Bjud in områdets fåglar till ett dopp i ett fågelbad i zink, eller gjut ett eget i betong. På översta bilden syns trädgårdsstolar i plast från Ikea PS av Thomas Sandell. Inred med mycket textilier, några sittpuffar, ett brickbord och en färgglad taklykta för att skapa en varm och orientalisk känsla. Mattan på bilen är inköpt i Tunisien.

Av Tina Hellberg Foto Petra Bindel


5. Spänn upp ett segel mellan tak och ett närliggande träd för svalkande skugga istället för ett parasoll. Skruva upp hyllor mot en gavel eller rakt på väggen och fyll med vackra växter i terrakottakrukor eller använd till förvaring av trädgårdsredskapen.

Av Tina Hellberg Foto Nina Broberg


6. Inred smart på liten yta för att skapa en skön sommarkänsla på balkongen. Är balkongen liten inred smart, ett litet bord, en stol och några krukväxter i varierande storlekar på olika höjder. Få upp växterna från golvet för att få mer plats och golvyta. Då upplevs balkongen som större.

Av Anna Ranung Foto Per Ranung


7. Skapa en bänk som löper längs hela sidan av balkongen ger en avslappnad och inbjudande känsla. Här går golv, bänk och krukor ton i ton. Var inte rädd för att plantera ett mindre träd eller buske på balkongen. Vänd dig till en lokal handelsträdgård och rådfråga med en trädgårdsmästare.

AvAnna Lefvert Foto Pernilla Hed


8. Fäst ett vindskydd för balkongräcket om du har mycket insyn och vill komma ifrån det. Väljer man ett enfärgat tyg är det fint att blanda upp med lite färg som här ovan. Grafiska mönster i blått och rött och golvdekoration i form av udda kakelplattor bryter av.

Av Synnöve Mork Foto Stellan Herner


9. Bygg ett orangeri! Här har familjen på bilden högst upp byggt till ett orangeri till husets nyare del, och samtidigt passat på att göra en myshörna längs hela kortsidan för lata sommardagar. De flesta möblerna är köpta på auktion eller i antikaffärer, och det vackra sandstensgolvet tål att man springer ut och in på det.

Av Gill Renlund Foto Martin Löf

DELA (11)
PINNA (9)

Annons
Annons

Annons

Laddar