Annons

Annons

Artisten Natali Felicias dröm blev sannNatali Felicia har jobbat med musik i sex, sju år och lever drömmen som artist. Det var inte något hon tänkte om som tonåring då hon ville jobba som inredningsarkitekt.


Natali Felicia, eller Natalie Bergqvist som hon egentligen heter, är 21 år men har redan bott i Stockholm i sex år. Musiken har alltid funnits där men det var först för sex, sju år sen som det kom igång på riktigt. För några veckor sen spelade hon på ELLE Decoration Swedish Design Awards.

Annons

Hon gick högstadiet i Eskilstuna och där fanns en musiklärare som peppade Natali Felicia att skriva musik. Det var dock först i gymnasiet som hon tog tag i det på allvar och började i en gospelkör i Tensta samt började gå på Open mics. Mest spelade hon Johnny Cash men ibland vågade hon sig på att spela sina egna låtar. För ungefär fem år sedan mötte hon en producent och låtskrivare som ville jobba med henne.
– Jag fick så fin respons och det triggade mig att fortsätta, säger hon.

900_Nat Press 2

Foto: Kristine Wreyford

Det var genom Soundcloud som Natali Felicia blev upptäckt. Hon la ut en första låt och en musikblogg från London skrev om henne och det satte bollen i rullning.
– Mobilen plingade stup i kvarten.

Natali Felicia har alltid gillat inredning men säger att hon inte har så mycket koll på olika märken.
– Hemma hos mig är det lite hej och hå. Allt är olika och jag har inte en hel servis av någonting.

Hennes lägenhet är orientaliskt inspirerad med varma färger som turkos och orange. Franska utemöbler får agera matbord och ljusslingor är något som hon tycker om.
– Det är lite som en taverna, säger hon.

Den bästa inredningsdetaljen är dock levande ljus i gamla vinflaskor, tycker Natali Felicia.
– Det första jag gör när jag kommer hem är att tända alla ljus. Jag har knappt några lampor tända.

Natali Felicia har en förkärlek till London och älskar att vandra runt på Broadway Market om lördagarna. När hon var i London sist hittade hon två kaffekoppar på Big Tomato Company med regnbågar och körsbärsknippen på.
– Om det är någon servis jag ska börja samla på så är det den, säger hon.

_Z6A6007

Foto: Studio Emma Svensson

_MG_6056

Foto: Studio Emma Svensson

När hon ska beskriva sig själv säger hon ord som skratt, flummig, stark och fokuserad och det är ord som beskriver henne väldigt väl. Skrattet hörs långväga och hon vet vad hon vill.

Den bästa spelningen hon haft var på Music & Arts förra året. Hennes agent hade ringt hela dagen och hon hade helt missat hans samtal. När han väl fick tag i henne fick hon frågan och reaktionen blev:
– VA? Jag?
– Det var en magisk spelning och helt fullproppat. Det var som en dröm!

En annan spelning hon minns var när hon fick öppna för Paulo Nutini. Hon planerade själv att gå på spelningen och blev chockad när hon fick stå på samma scen som honom. Nu väntar våren med mycket spelningar och en ny EP som är på väg. Men Natali Felicia känner sig lugn över framtiden.
– Jag har inte bråttom. Det ska kännas rätt.

Du kanske också gillar:

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar