Annons

Annons

Årets glögg från Blossa är här – så smakar den!Årets glögg är här! Nu har Blossa avslöjat smaken på sin traditionsenliga årgångsglögg – som i år hämtar inspiration från Indien.


Mango, spiskummin och chili har fått ge smak åt 2017 års Blossa-glögg, och hela härligheten presenteras i en solgul flaska designad i bästa Bollywood-stil.

–  I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Bild: Blossa

Flaskans färg och form är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning som är ett traditionellt hantverk i Indien, där allt från lastbilar till marknadsstånd och byggnader pryds av handmålade symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group.

Det har blivit en tradition för Blossa att varje år ge ut en ny glöggsmak som bara finns till försäljning under en säsong. Varje år reser företagets experter till ett nytt ställe för att inspireras av annorlunda smaker och intryck. Tidigare har man rest till bland annat Japan, England, El Salvador och Norrland.

Men i år är det alltså Indien, och närmare bestämt Khari Baoli i Old Delhi, som fått ge sitt avtryck på glöggen. På den färgstarka, gula flaskan finns platsens koordinater.

Bild: Blossa

Årets smak presenterades på ett för Blossa lite annorlunda sätt. Under dagen kunde nyfikna följa en sändning på Blossas hemsida, där två indiska streetartkonstnärer sågs skapa en tavla med hjälp av sprayburkar och målarpenslar. Det var också där glöggen, ”Old Dehli”, presenterades under eftermiddagen.

Bild: Blossa

Här är alla Blossas tidigare årgångsglöggar:

2016: Kråkbär

Blossa 16 – med smak av kråkbär

Så här såg årgångsglöggen, med smak av kråkbär, ut 2016. Bild: Blossa

 2015: Earl Grey

2014: Lavendel

2013: Dalecarlia (med smak av hallon och nypon)

2012: Yuzu och ingefära

2011: Arabica (med smak av kaffe)

2010: Saffran

2009: Clementin

2008: Blåbär

2007: Havtorn och kanel

2006: Lingon och enbär

2005: Hjortron och armagnac

2004: Vinteräpple

2003: Pomerans

DELA (4)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar