Annons

Annons

Årets Designer 2015: ”Jag har massor med nytt på gång”
monica-forster

Foto: Ida Borg

Formgivaren Monica Förster vann pris som Årets Designer ELLE Decoration Swedish Design Awards förra året. Vi laddar upp inför nästa gala genom att ställa fyra snabba frågor till henne!

Annons

Hur reagerade du när du blev Årets designer för andra gången?

– Det är en stor ära för mig att jag som den första svenska formgivaren blivit vald till Årets Designer två gånger av ELLE Decoration – jättekul att känna att tidningen tyckte vi var bäst 2015!

Vilken betydelse har ett designpris tycker du?

– Jag tror att alla tycker att det är roligt att vinna något. Det som är speciellt roligt med ELLE Decoration är att det också är en nominering till ett internationellt pris – fint att ni har ett så stort nätverk.

Några nya projekt du kan avslöja för oss?

– Massor! Just nu jobbar vi med ett antal spännande projekt bland annat en inredning av ett helt hus i hörnet Vallhallavägen/Erik Dahlbergsgatan – i en byggnad som en gång i tiden var en biograf. Där ritar vi 13 stycken bostadsrättslägenheter för Glommen & Lindberg, vi ritar även inredning till trapphus, ingångar, hallar samt utomhusträdgårdar i byggnaden. Det är vår första inredning med specialritade detaljer och försäljning startar nästa år.

Vad mer?

– Jag fortsätter att utveckla mitt samarbete med det bosniska företaget Zanat och vi kommer tillsammans med Gert Wingårdh och Harri Koskinen med ett flertal nya projekt. Ilse Crawford har också adderats till Zanatteamet och tillsammans ska vi ställa ut i Köln, London, Milano och New York 2016. Och vi kommer visa nyheter för ett flertal skandinaviska och europeiska producenter under nästa år samt ett nytt samarbete med Bernhardt i New York.

Av Cecilia von Mentzer

Du kanske också gillar:

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar