Annons

Annons

Anrik borggård med paradvåning mitt på torget – för under 4 miljonerÄr du trött på storstädernas höga bostadspriser är ett tips att leta sig utåt i landet. Den här anrika borggården i Hedemora kommer med en egen paradvåning och en friköpt tomt på över 800 kvadratmeter. Och priset? Under fyra miljoner.


Mitt på torget, i Hedemoras gamla stadskärna, ligger den här charmiga borggården som nu finns ute till försäljning.

Läs också: Orörda Hemnet-pärlan får alla att häpna

Gården, med dess två våningar och 839 kvadratmeter tomt, stod klar 1870, men det tillhörande uthuset med stall, bod och välvd vinkällare kan härröras ända tillbaka till 1750-talet.

Annons

04. borggard-hedemora02. borggard-hedemora

Själva fastigheten består av 500 kvadratmeter biyta och en lika stor boyta uppdelad på en uthyrningsbar lokal och tre lägenheter, varav en paradvåning med kakelugnar och 3,80 meters takhöjd.

01. borggard-hedemora10. borggard-hedemora06. borggard-hedemora

Fastigheten bedöms ha stort kulturhistoriskt värde och är i gott skick, även om det finns ett visst behöv av ytskiktsrenovering. Perfekt för köparen som vill sätta sin egen prägel på gården, med andra ord.

03. borggard-hedemora09. borggard-hedemora

– Vi jobbar ju enbart i Stockholm, men ibland får vi förfrågningar om att sälja unika objekt i andra delar av Sverige och just det här huset i Hedemora kunde vi inte säga nej till, säger Tomas Backman, grundare och marknadschef på mäklarbyrån Fantastic Frank.

08. borggard-hedemora07. borggard-hedemora

Utropspriset för borggården är 3 995 000 kronor. Fler bilder och information hittar du här.

11. borggard-hedemora

Foto: Martin Wichardt Styling: Linda Palmcrantz för Fantastik Frank

Läs också: Gamla missionshuset blev ett drömhem

Du kanske också gillar:

DELA (385)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar